Papageno Radio
Címlap Így töltötte a nyarat Luciano Pavarotti – Videó

Így töltötte a nyarat Luciano Pavarotti – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az amerikai CBS tévécsatorna 1993. szeptember 26-i adásában egy egészen különleges riportot sugárzott: Luciano Pavarottit New York-i lakásában, pesarói  villájában, családja körében, nyaralás közben látogatták meg, illetve egy marseille-i fellépésre kísérték el.

Váltsa meg jegyét a Pavarotti-film szeptember 25-i  magyarországi díszbemutatóra ide kattintva.

A New York-i interjúból kiderül, hogy az évente körülbelül tíz hónapot úton töltő, koncertező és előadásokat vállaló Pavarotti számára az énekesi pálya nem munka, nem foglalkozás, hanem tiszta élvezet, örömforrás. A riport akkoriban készült, amikor bár három évvel előre tele volt a naptára, mégis sokan támadták az énekest, nem csupán a színpadi fiaskók, hanem a túlsúlya miatt is. Lustának nevezték, karrierje közelgő alkonyát jósolták.

Tudja mondta a riporternek kis gondolkodás után Pavarotti ,
tényleg lusta vagyok.

Súlyproblémáinak egyetlen okaként az evés szeretetét nevezte meg. A pesarói nyaraló konyhájába is bepillanthatunk, ahol a Pavarottin szinte lógó ing méretéből kiderül, épp 29 kilótól szabadult meg. A családi ebédből csak kisebb adagokat fogyasztott, így a beszámoló, és napi 2000 kalóriás diétát követett. A túlsúly az énekesek esetében a légzőszervrendszerre is hatással van, a tenornál azonban volt még egy probléma, a kilók miatt rendszeresen fájt a jobb térde.

Ide kapcsolódik:
Elkészült a Pavarotti-film magyar előzetese

Pavarotti súlya azonban a hölgy rajongókat nem tántorította el, mint egy meg nem nevezett forrástól kiderült, annyi ajánlatot kap, amennyit csak egy rocksztár kaphat. A tenor ezen csak nevetett, és látható zavarban cáfolta az értesüléseket.

Adua Veroni 1961 és 2000 között volt Pavarotti felesége, ő is megszólal a riportban. Nagy gyereknek nevezi férjét, aki szeret tanítani, így szerinte elképzelhető, hogy az aktív énekesi évek után a tenor tanítani fog.

Kevesen tudták, hogy Pavarotti, aki magángéppel repült minden fellépésére, félt a repüléstől egy 1975-ös milánói leszállást érintő rossz emlék miatt.

Nem tagadta le vagyonát, de hozzátette, hogy a régi nagy énekesek közül sokan nélkülözve éltek, miután vége lett a karrierjüknek. Alig valamit keresett általános iskolai tanárként, így tudta értékeni, hogy épp holt tart. Azt azonban cáfolta, hogy milliókat keresett volna.

A teljes videót itt nézheti meg (angol nyelven):

Promóció

X
X