Papageno Radio
Blogok Pavarotti Járt már Pavarotti otthonában?

Járt már Pavarotti otthonában?

Hol adózhatnánk a legautentikusabban Luciano Pavarotti emléke előtt, mint egy olyan múzeumban, amit egykori modenai házából alakítottak ki?

„A hozzám hasonló, igazi modenai úgy szereti városát, ahogyan egy másik embert szeretünk – tartózkodás, bírálat és feltétel nélkül”

– fogalmazott Pavarotti a gyermekéveire visszatekintő írásában (Luciano Pavarotti–William Wright: A pék fia és a kilenc magas cé. Zeneműkiadó, 1983). Csak néhány évvel később vásárolta meg a szülővárosa melletti, attól mintegy nyolc kilométerre levő birtokot, ahova saját tervei szerint építtetett villát.

Váltsa meg jegyét a Pavarotti film szeptember 25-i  magyarországi díszbemutatóra ide kattintva.

A ház ma emlékmúzeum, ahol a művész személyes tárgyai között idézhetjük fel életének fontos pillanatait, páratlan karrierjét, nagy alakításait.

A villa 2005-re készült el teljes egészében, az Olaszország különböző tájairól érkezett szakemberek az énekes kézzel készített rajzai, részletes magyarázatai alapján készítették el a berendezést. Ez a személyesség és meghittség a ház minden szegletében érezhető. Érdekesség, hogy Pavarotti a lovaglás szerelmese volt, lovakat tartott és lovasiskolát nyitott a birtokon, ahol 1991-től kezdve díjugrató versenyeket is rendeztek.

Ide kapcsolódik:
Nyaralási tippek zenerajongóknak – Olaszország

A házat 2015-ben alakították át múzeummá, ma 12 szobája látogatható.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!