Papageno Radio
Címlap Közel tízezer látogatója volt a Klasszikusok Éjszakája koncertjeinek

Közel tízezer látogatója volt a Klasszikusok Éjszakája koncertjeinek

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az 50. Debreceni Virágkarnevál egyik újdonsága volt a Kodály Filharmónia ingyenes programsorozata.

Csordultig telt a Református Nagytemplom a Klasszikusok Éjszakája nyitókoncertjén, és a tágas Kossuth tér is szűknek bizonyult a Virágkarnevál nagyszínpadán felcsendülő Carmina Burana hangversenyen. A közönség lelkesedése nem apadt a „Belvárosi szerenád” kis koncertjein és a rendezvényt záró Egy kis éji zenén semsokan három-négy egymást követő előadást is végighallgattak a Klasszikusok Éjszakáján este héttől majdnem éjfélig, szinte szünet nélkül.

„Hatalmas élmény volt azt látni és megélni, hogy milyen sokan voltak velünk végig a rendezvényen. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a szimfonikus zene számára ilyen sok embert meg tudtunk nyerni ezen az éjszakán” – nyilatkozta Somogyi-Tóth Dániel karmester, orgonaművész, a Kodály Filharmónia Debrecen igazgatója. A folytatásról is beszélt:

„A közönségtől érkező rengeteg pozitív visszajelzést, és zeneművész kollégáim lelkesedését látva, biztos vagyok a folytatásban.”

„Nagy öröm számunkra, hogy nem csak a koncerttermekben tudjuk „megmozgatni” a nézőket. Már csak az a kérdés, milyen műsorral lepjük meg a jövő év Karneváljának látogatóit és természetesen a debrecenieket.”

A Klasszikusok Éjszakáján közreműködtek: Miklósa Erika, Tóth László, Somogyi-Tóth Dániel, Haja Zsolt, Szerekován János, a Talamba Ütőegyüttes, a Kodály Filharmonikusok Debrecen, a Kodály Kórus Debrecen, a Csokonai Színház Énekkara, a Lautitia Kóruscsalád, az Arco Nobile Vonósnégyes, a Trio Harmony és a Főnix Rézfúvós Quintett.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X