Papageno Radio
Címlap Magyar kórussiker a Balkán Jeruzsálemének is nevezett Ohridban

Magyar kórussiker a Balkán Jeruzsálemének is nevezett Ohridban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Augusztus 22-26. között rendeztek nemzetközi kórusversenyt az észak-macedóniai Ohrid városában, amely során több hazai kórus is kategória győzelmet aratott.

A Végh Mónika karnagy által vezetett Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar az első díj mellett elhozta többek között a legjobb repertoárért járó különdíjat és a romantikus művek legjobb előadásáért járó elismerést is. A Bartók Béla Nőikar szintén megnyerte a kategóriáját, míg a Farkas Ferenc Énekegyüttes és Veszprém Város Kórusa a második díjat hozta el. Az együttes különdíjban részesült a legfigyelemreméltóbb zenei kíséretért, valamint elismerő oklevelet kapott Tomislav Zogravski Syianiem című művének előadásáért. A miskolci Szent Naum Kórus kategóriája 3. helyét érdemelte ki.

Ide kapcsolódik:
Hatalmas sikert aratott Baráth Emőke Innsbruckban

Végh Mónika, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának tanársegédje 2004-óta vezeti a Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskart, akikkel számos hazai és nemzetközi versenyen ért el kiváló eredményt. Pozsonyban és Varsóban I. díjat kaptak, a debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen több alkalommal voltak kategória győztesek. 2017 szeptemberében elnyerték a nagybányai Liviu Borlan Nemzetközi Kórusverseny I. díját és nagydíját.

 

Promóció

Stream és színház

X
X