Papageno Radio
Blogok SZIGET Nagy sikerrel zárult a Sziget Magyar Zene Háza programsorozata

Nagy sikerrel zárult a Sziget Magyar Zene Háza programsorozata

Idén már a SZIGET Fesztivál egész ideje alatt képviseltette magát klasszikusokkal, operával, jazz-zel és kortárs zenével a Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpad. 

A vokális műfajok kedvelőinek különleges énekegyütteseket hozott el a Magyar Zene Háza csapata, de egyedi, élőzenével kísért némafilmvetítésekre is sor került minden nap.

Ide kapcsolódik:
„A zene marad, a film megnémul.”

A Magyar Zene Háza nem csak a Sziget Fesztivál egyik zenei oázisának házigazdája: a 2021-ben nyíló intézmény ismeretterjesztő és oktatási központként egyszerre lesz kiállító-, koncert- és pedagógiai tér is, a fesztivál ideje alatt pedig a zenei tevékenység általi közösségépítést tűzte ki egyik fő céljául.

Ide kapcsolódik:
Amikor a nézőtér élő xilofonná változott – Galéria

A Midnight jazz nevű programsorozatban fiatal tehetségek és már világszerte elismert művészek egyaránt felléptek, valamint a méltán világhírű magyar zenei tehetség jegyében idén három estén lépett fel a Sziget klasszikus zenei színpadára a kizárólag erre az alkalomra szervezett szimfonikus zenekar, a Sziget Symphony Orchestra. A több mint hatvan magyar és határon túlról érkező fiatal zenész – akik között a legfiatalabb még csak 17 éves – a klasszikus zenei repertoár legismertebb és legnépszerűbb darabjaiból állította össze idei programját.

Ide kapcsolódik:
Éjfélkor jazzt üt az óra a Magyar Zene Háza színpadán

A programok sokakat vonzottak a színpadhoz, melyet Sziget blogunk képgalériái is bizonyítanak. Jövőre is hasonlóan színes és igényes műsorsorozatra számíthatnak a zenerajongók.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!