Papageno Radio
Címlap Nemzetközi énekverseny döntőjébe jutott Nyakas Orsolya

Nemzetközi énekverseny döntőjébe jutott Nyakas Orsolya

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az ausztriai Innsbruckban augusztus 3-8. között zajlott a 10. Nemzetközi Pietro Antonio Cesti Énekverseny. A megmérettetésen Nyakas Orsolya a legjobb tíz versenyző egyikeként szerepelhetett a döntőben.

Ide kapcsolódik:
Baráth Emőke három kategóriában esélyes az Opus Klassik díjra

A barokk repertoárt felvonultató versenyt végül a brit Grace Durham nyerte, aki 4000 euró jutalmat kapott az első díj mellé. A második helyen Dioklea Hoxha koszovói szoprán végzett, míg a harmadik díjat a ciprusi Theodora Raftis vihette haza.

Nyakas Orsolya, a kolozsvári születésű lírai szoprán szülővárosa Operájában szerette meg a zenét. A muzsika iránti elköteleződéséhez nagy mértékben hozzájárult az is, hogy zenészcsaládban nőtt fel. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett. Énektanulmányaival párhuzamosan a bölcsészkarra is járt. A Zeneakadémián Halmai Katalin osztályában végezte el az oratórium- és dalének szakot. Részt vett Hamari Júlia, Vashegyi György, Nancy Argenta és Ingrid Attrot, valamint Dorothee Mields és Peter Kooij mesterkurzusain. 2012 és 2014 között rendszeresen énekelt a Purcell Kórusban, így dolgozhatott – többek között – Helmuth Rillinggel, René Jacobs-szal és Fischer Ádámmal. 2015-ben elnyerte az Ari S. Kupsus Salon Concert Alapítvány Álom-ösztöndíját, valamint a Fischer Annie-ösztöndíjat. Szólistaként fellépett – például – az Orfeo Zenekarral és a Concerto Budapesttel.

A Pietro Antonio Cestinek – a zeneszerző énekes és komponista 12 éven keresztül dolgozott a tiroli tartományi székhelyen – emléket állító versenyt tíz éve rendezték meg először. 2011-ben az első díjat Baráth Emőke érdemelte ki.

(Via Altemusik)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X