Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap A női előadók évadát hirdette meg a Szent Efrém Férfikar

A női előadók évadát hirdette meg a Szent Efrém Férfikar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2019-ben szintet lépett a Szent Efrém Férfikar Orientale Lumen sorozata: a három budapesti koncert mellé egy-egy kelet- és nyugat-magyarországi állomás is bekerült a sorozatba. Ennek köszönhetően Győr, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc és Tihany közönsége is részt vehetett a hang-áhítatokban.

A 2019-es évad zárásaként egy egész estés művet, Konstantia Gourzi: Paharión című kompozícióját adta elő a Férfikar meghívott vendégekkel: az Opus21 Musikplus Ensemble-lel, a szerző, Konstantia Gourzi vezényletével.

Kiváló muzsikusok ültek a közönség soraiban is az ortodox pünkösdi koncerteken:

 

Az Orientale Lumen sorozat 2020-ban is folytatódik, méghozzá középpontban nőkkel: 2020. január 11-én, a bejrúti születésű Abeer Nehme látogat Magyarországra az Ortodox Karácsony ünnepén. A Közel-Keleten is óriási rajongótáborral bíró énekesnő már kétszer is elkápráztatta az Orientale Lumen sorozat közönségét, ezúttal pedig egy új, ádventi-karácsonyi repertoárral áll színpadra a Szent Efrém Férfikarral.

Ide kapcsolódik:
Megjelent a Szent Efrém Férfikar valódi „közönség-lemeze”, a Wings

2020. április 25-én is egy ismerős hang lesz a sorozat vendége: az athéni Nektaria Karantzi lép színpadra az Ortodox Húsvét ünnepén, az ősi bizánci görög énekkultúra egyik legavatottabb tolmácsolójaként.

A sorozat záró eseményén pedig hölgykoszorúban búcsúzik a Szent Efrém Férfikar: a Szabó Dénes vezette nyíregyházi Pro Musica Leánykarral zárja az Orientale Lumen 2020 sorozatot az Ortodox Pünkösd ünnepére összeállított műsorral.

Earlybird bérletek mától elérhetők az együttes weboldalán, illetve ide kattintva.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X