Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok CAFe Budapest Egy kínai kamaraegyüttes, amely új alapokra helyezi a kortárs zenét

Egy kínai kamaraegyüttes, amely új alapokra helyezi a kortárs zenét

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Tiltott Város Kamarazenekarban a pekingi Kínai Zeneművészeti Konzervatórium, az ország vezető zenei intézményének legkiválóbb muzsikusai játszanak. A tradicionális zenétől a kortárs kompozíciókig az együttes számos stílusban mozog otthonosan, amelyre október 5-én, a CAFe Budapesten a magyar közönség is rácsodálkozhat.

Koncert a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója alkalmából jön létre.

A kamarazenekar 2008-as megalakulása óta a legfontosabb művészeti események és fesztiválok egyik állandó közreműködője Kínában, de keresett fellépője a nemzetközi koncertszínpadoknak is.

Az együttes koncertezett már többek között Ausztráliában és Új-Zélandon, Oroszországban, a balti országokban, Izraelben és Kubában, továbbá olyan rangos fesztiválok vendége volt, mint a Varsói Ősz Nemzetközi Kortárs Zenei Fesztivál, a romániai Enescu Fesztivál vagy a mexikói Cervantes Nemzetközi Művészeti Fesztivál.

A CAFe Budapest háttéranyagaiért keresse tematikus blogunkat!

A zenekar eddig öt CD-felvételt készített, melyeken a kínai zenei hagyomány meghatározó darabjait rögzítették. Az ősi tradíció örököseiként rendszeresen kapnak felkérést különböző együttesekkel való együttműködésre, napjaink zeneszerzői pedig szívesen írnak a zenekar számára új műveket.

A Várkert Bazárban megrendezésre kerülő koncerten Sáry Bánk Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző egy műve is elhangzik A hegy hangja címmel.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X