Papageno Radio
Blogok JM blog Gelléri András nyerte idén a Vukán György által alapított Creative Art Díjat

Gelléri András nyerte idén a Vukán György által alapított Creative Art Díjat

Az ötödik alkalommal megrendezett Creative Art verseny idei első és második helyezettje a Zeneakadémia két jelenlegi zeneszerzés szakos hallgatója, Gelléri András és Csernovkszy Márk lett. A harmadik helyet Kovács Gergő zongoraművész érdemelte ki.

 Kőszegen, a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetében tartották nemrég a Vukán György által alapított Creative Art versenyt. Az ötödik alkalommal rendezett megméretésen a versenyzőknek műfaji korlátok nélkül, improvizációra épülő  spontán zeneszerzői és alkotói tudásuk alapján kellett egy megadott témára és egy saját ötletre 5-20 perces rögtönzött, ám megformált darabot előadniuk.

Az első helyezett Gelléri András lett, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem MA zeneszerző szakának másodéves hallgatója, a második pedig Csernovszky Márk, aki jelenleg a Zeneakadémia BA klasszikus zeneszerzés szakának elsőéves hallgatója.

Ide kapcsolódik:
Első díjat nyert Bécsben Gelléri András zeneszerző

A harmadik helyen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott Kovács Gergő zongoraművész végzett, aki számtalan díjjal és nemzetközi elismeréssel rendelkezik.

A versenyt és az eredményhirdetést követően a díjazottak és a zsűri tagjai nagysikerű koncertet is adtak, amelyen több négykezes és a végén egy tizenkétkezes improvizáció is elhangzott.

A zsűri elnöke Binder Károly Erkel- és Artisjus-életműdíjas zongoraművész, zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének vezetője volt, tagjai pedig Oláh Kálmán Erkel- és Liszt-díjas zongoraművész, zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-zongora és zeneszerzés tanára, valamint ifjabb Balázs Elemér, aki a két évvel ezelőtt megrendezett verseny győztese volt, jelenleg pedig a Bartók Béla Konzervatórium végzős klasszikus zongora és zeneszerzés szakos hallgatója.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!