Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Pavarotti Mindenki csak tenoristaként tudta elképzelni a gyermek Pavarotti jövőjét

Mindenki csak tenoristaként tudta elképzelni a gyermek Pavarotti jövőjét

Körülbelül ötéves lehettem, amikor felfedeztem a hangomat. Szép alt hangom volt, de semmi rendkívülit nem találtak benne.

- hirdetés -

Bár hangom az átlagostól semmiben sem különbözött, szerettem énekelni. Apámnak nagyon szép tenorja volt – még ma is énekel – és foglalkozott is a gondolattal, hogy énekesi pályára lép. Azért döntött másképp, mert úgy értzte, nem elég erősek az idegei. Jelenleg templomban énekel, de szóló szereplései előtt egy héttel már kész idegroncs.

- hirdetés -

Apám számára az ének volt a legfontosabb dolog a világon. Az akkori legjob tenoristák – Gigli, Martinelli, Schipa, Caruso – lemezeit cipelte haza és százszor is lejátszotta őket. Állandóan ezeket a nagy hangokat hallgattam, és természetesen én is megpróbáltam hozzájuk hasonlóan énekelni. Úgy tűnt, mintha erőszakkal tenoristát akartak volna faragni belőlem.

Ide kapcsolódik:
Milyen tanítvány volt Luciano Pavarotti?

Rendszerint bevonultam a szobámba, magamra zártam az ajtót és teli tüdőből fújtam a La donna è mobilé-t – persze vékony gyerekhangon. A házunkban lakó tizenhat családból tizennégy ordított, hogy fogjam be a szám.

Forrás: 

Arrigo Pola: Pavarottiról – Az énektanár. In: Luciano Pavarotti–William Wright: A pék fia és a kilenc magas cé. Zeneműkiadó, 1983, 18.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.