Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Nemzetközi mesterkurzussal ér véget a Herbstgold Fesztivál

Nemzetközi mesterkurzussal ér véget a Herbstgold Fesztivál

Haydn műveinek középpontba állításával zárul szeptember 22-én a Herbstgold Fesztivál, amit a kismartoni Esterházy-kastélyban rendeznek.

- hirdetés -

A fesztivál keretében szeptember 21-én először rendeznek Accademia Haydn címmel, Thomas Albert vezetésével, Hille Perl, Greta Haenen, Mikyael Balkyan és az Akademie für Alte Musik Bremen közreműködésével egy mesterkurzust, ahol Haydn közismert és még ismeretlen műveit fogják egyaránt feldolgozni.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Nem véletlen, hogy egy londoni kiadó Beethoven utolsó zongoraversenyét Császár névre keresztelte

Thomas Albert vezetésével korábban már Salzburgban és Velencében rendeztek egy-egy akadémiát. A résztvevők különböző európai országokból, valamint iráni, dél-koreai, japán és mexikói zeneakadémiákról, illetve zenekarokból érkeztek. A fiatal művészek különböző zenekarokat alkotva aznap vonósnégyes-maraton keretében mutatják be a kurzus eredményét 17 órától.

A vonósnégyes-maratonon a zenészek a kastély különböző termeiben – az Empire Teremben, a Haydn-kápolnában, a Haydn-kiállítás tereiben és a Haydn Teremben – játszanak párhuzamosan.

Ide kapcsolódik:
Ember Sári nyerte a 2019-es Leopold Bloom Képzőművészeti Díjat

Szeptember 22-én az Accentus Austria Róka Szabolcs énekmondó közreműködésével a 17. századi Magyarország zenei kultúráját mutatja be, a záró koncerten pedig Haydn Harmóniamiséje mellett Georg Philipp Telemann Les Nations zenekari szvitje csendül fel.

A fesztivál keretében szeptember 11-én nyílt meg Andrea Diefenbach és Ember Sári kiállítása Erődítmény Lobogók Zsilipek címmel, amely október 5-ig látható, szeptember 13-án pedig a Kunstverein szervezésében Ember Sári és Ralo Mayer alkotásaiból nyílt közös kiállítás, amely december 8-ig tart nyitva.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.