Papageno Radio
Címlap Az új-zélandi börtönök lakóinak életét a balett változtatta meg

Az új-zélandi börtönök lakóinak életét a balett változtatta meg

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2017 óta Wellington és Christchurch börtöneiben az Új-zélandi Királyi Balett tagjainak közreműködésével különleges javító-nevelő programok zajlanak.

Legutóbb Aucklandben ért véget egy nyolchetes, 10 és fél órás kurzus, amelynek végén a hét résztvevő bizonyítványt is kapott. Az egyik fogvatartott nő szerint az önbizalmát jelentősen növelte a kurzus. Egy másik, aki saját bevallása szerint semmilyen mozgással nem foglalkozott korábban, teljesen más emberré vált. A tánc boldogabbá tette, de azt is megértette, hogy ez a büntetés része, olyan tapasztalat, amiből a későbbiekben, szabadulása után is meríthet.

Ide kapcsolódik:
Börtönbüntetés helyett zongorázásra ítéltek egy kutatót sikkasztásért

Az Új-zélandi Királyi Balettől érkező oktató szerint a résztvevők hétről hétre magabiztosabbá váltak, ettől az érzéstől pedig folyamatosan jobban akartak teljesíteni. A balettmester szerint nem sokban különbözik egy börtönben tartott óra egy iskolai aulában tartott órától, legföljebb több időt kell hagyni a beszélgetésre és a csoportos munkára.

A programnak stresszcsökkentő hatása van. A börtönigazgató szerint a fizikai igénybevétel pozitív hatásai mellett a fegyelem területén is tapasztaltak előrelépést, és az elítéltek családjaikhoz való visszatalálását is segíti a balettóra.

(Via Stuff)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X