Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Fontos elismerést kapott Petrovics Eszter Kodály-filmje

Fontos elismerést kapott Petrovics Eszter Kodály-filmje

A mi Kodályunk című film nyerte a Hét Domb Filmfesztivál dokumentum kategóriájának második díját. A díjat Muhi András producer vette át.

- hirdetés -

Hét kategóriában, hat felnőtt és egy diák kategóriában osztották ki díjakat az alkotóknak a Komlói Színház- és Hangversenyteremben szeptember közepén. Az Ismeretterjesztő- és természetfilm, az Animáció, a Dokumentumfilm, a Kisjátékfilm, a Nagyjátékfilm és az Egyéb felnőtt kategóriákban az első helyezett 300 ezer forint, a második 200 ezer forint, míg a harmadik 100 ezer forint nyeremény mellett egy oklevelet és a fesztivál szobrocskáját kapta meg.

- hirdetés -

A felnőtt kategória alkotásait Ternovszky Béla Balázs Béla – díjas érdemes művész zsűrielnök vezetésével Reviczky Gábor Kossuth – és Jászai Mari – díjas színművész és Thuróczy Szabolcs Magyar Filmdíjas színész értékelte.

Ide kapcsolódik:
Fiatal művészek szemszögéből készült dokumentumfilm Kodály Zoltánról

A Kodály Zoltán gyermekkorát és fiatalkorát feldolgozó, az 1910-es szerzői estet a középpontba állító fikciós dokumentumfilm fiatal muzsikusok szemszögéből láttatja a 20. század egyik legmeghatározóbb zenepedagógusát.

Kodály 1910-es önálló szerzői estjén az I. vonósnégyes, a Kilenc zongoradarab, valamint a Szonáta gordonkára és zongorára című mű hangzott el. A filmben az estet nem rekonstruálják, hanem újból megrendezik 2019-ben – mondta el a rendező, hozzátéve: a kerettörténetben erre a hangversenyre készülnek a fiatal muzsikusok, Ránki Fülöp zongoraművész, Devich Gergely csellista és a Kruppa Kvartett, utóbbi a vonósnégyes részleteit adja elő.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.