Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Halász Dániel kapta 2019-ben a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat

Halász Dániel kapta 2019-ben a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat

2019-ben a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat Halász Dániel fotográfus nyerte el, szinopszisának címe: Határvonal. Pályázatukkal a kuratórium elismerését vívták ki a továbbiakban Csizik Balázs, Molnár Zoltán, Szatmári Sára és Varga Viktor.

- hirdetés -

Halász Dániel a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjra Határvonal című projektjével pályázott. A benyújtott munkaterv szerint az elkövetkező egy évben végigjárja Budapest közigazgatási határát: egy közel 150 kilométer hosszú, képzeletbeli vonal mentén készíti el a fotósorozat darabjait.

- hirdetés -

A projektről bővebben ide kattintva olvashatnak.

A Határvonal projekt erőssége, hogy Budapest kevésbé ismert részeit mutatja meg, egy olyan köztes tartományt, amely a vidék és a főváros, a természet és az épített környezet mezsgyéjén helyezkedik el. A zsűri véleménye szerint a Halász Dániel korábbi munkáit tartalmazó, kiegyensúlyozott, professzionális portfólió és a pályázathoz csatolt előtanulmányok alapján a Határvonal című munka mint a főváros kevésbé reprezentált, határ menti részeit ábrázoló, szociálisan érzékeny kordokumentum jelentős alkotás lesz.

Az ösztöndíj odaítéléséről 2019-ben héttagú szakmai zsűri döntött – az eredményt az október 7-i díjátadón jelentették be.

A szakmai kuratórium tagjai: Csizek Gabriella kurátor | Fenyvesi Áron kurátor | Gellér Judit, a Capa Központ kurátora | Korniss Péter fotográfus, a díj alapítója | Mucsi Emese, a Capa Központ kurátora | Puskár Krisztián médiamunkás, újságíró, az UH Fest kurátora | Sopronyi Gyula fotográfus

A Capa Központ – ráirányítva a figyelmet kiemelkedő művészeti műfajunkra, a fotográfiára és annak különleges dokumentáló értékére – 2017-ben Budapest Főváros Önkormányzata partnerségével megújította a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat: a díj egy évig támogatást ad arra, hogy a nyertes alkotó a koncepcióként beadott tematikáját követve elkészítse fotósorozatát a magyar fővárosról. A kétévente kiírásra kerülő ösztöndíj 12 havi nettó 100 000 Ft odaítélésével, valamint egy kiállítással és az ahhoz kapcsolódó katalógus megjelentetésével jár.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.