Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Ismét erdélyi turnéra indul a Nemzeti Énekkar

Ismét erdélyi turnéra indul a Nemzeti Énekkar

Három városban ad hangversenyt a Nemzeti Énekkar a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarával együtt az október 19-én induló erdélyi turnéjuk során.

- hirdetés -

A közös hangversenysorozat első állomása Sepsiszentgyörgy, majd Csíkszereda és Kolozsvár következik. Az ötletgazda Horváth József, a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarának vezetője, aki a Nemzeti Énekkar előadásában március 9-én a Mátyás Templomban Grechaninov Vesperás művét dirigálta.

„A koncertek lehetőségét lelkesen fogadta az énekkar, Somos Csaba karnagy és a Nemzeti Filharmonikusok vezetősége” – mondja a Horváth József.

- hirdetés -

A két társulat Kodály Psalmus Hungaricusával, valamint a magyar kórusirodalom gyöngyszemeivel emlékezik meg az 1956-os eseményekről. A mintegy 140 főből álló két együttes október 20-án a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-Templomban, október 21-én Csíkszeredán, a Szent-Ágoston Templomban, végül október 23-án Kolozsváron, a Kolozsvári Magyar Operában lépnek fel.

A hangversenyek első részében Somos Csaba vezényletével Kocsár Miklós, Gyöngyösi Levente, Bartók Béla, Orbán György, Kodály Zoltán kórusművei hangzanak majd el, majd zárásként hangzik el a Psalmus Hungaricus. A tenorszólót Pataki Adorján énekli majd.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.