Papageno Radio
Címlap Magyarul jelent meg kötet a 100 éves Salzburgi Ünnepi Játékokról

Magyarul jelent meg kötet a 100 éves Salzburgi Ünnepi Játékokról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A jövőre 100 éves Salzburgi Ünnepi Játékok történetéről jelent meg Székely György gasztroenterológus, muzsikus, zenei újságíró A muzsika valódi hangja című kötete, amelyet október 25-én mutattak be a budapesti Zeneakadémián.

Ide kapcsolódik:
Első díjat nyert Káli Gábor a Salzburgi Ünnepi Játékok karmesterversenyén

Batta András zenetörténész elmondta, hogy az olvasók a kötetből megismerhetik a fesztivál koncepcióit, a különböző korszakokat, a jelen problémáit, valamint azokat az innovatív gondolatokat, amelyek állandóan izgalmassá és élővé teszik a Salzburgi Ünnepi Játékokat. Székely György hangsúlyozta, hogy a könyv megszületését elsősorban a zene szeretete inspirálta, s nagy csapatmunka eredménye.

A könyvbemutatón részt vett a Salzburgi Ünnepi Játékok elnöke, Helga Rabl-Stadler is, aki arról szólt, hogy a Salzburgi Ünnepi Játékok az érzelmek kavalkádját jelentik, lélegzetelállító előadásokat, magával ragadó zenés és prózai színházi esteket, néha nagy vitákat és botrányokat. A 2020-as jubileumi évben az érdeklődők 16 helyszínen 200 előadást tekinthetnek majd meg 44 napon át.

Ide kapcsolódik:
Egy osztrák település, amit nem véletlenül hívnak Mozart-falunak

Elisabeth Ellison-Kramer, Ausztria magyarországi nagykövete kiemelte, hogy Salzburg az osztrákoknak egy darabot jelent önmagukból, az identitásuk része. A kötetről szólva elmondta, hogy olyan átfogó mű, amely bemutatja a magyar művészek szerepét, jelenlétét a fesztiválon, valamint azt a csodát, amellyel Salzburg a világnak szolgál.

Az exkluzív kötet árából befolyó teljes összeg a budapesti Szent János kórház gasztroenterológiai ellátásának javításához járul hozzá.

Promóció

X
X