Papageno Radio
Blogok CAFe Budapest Mindenkinek van egy története Budapestről

Mindenkinek van egy története Budapestről

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egy visszaszorulóban lévő műfaj, a tárcanovella másodvirágzását köszönhetjük a 100 szóban Budapest elnevezésű kezdeményezésnek, melynek sikerében bizonyára szerepet játszik az is, hogy sokunknak van véleménye és gondolata fővárosunkról. De sokan vannak azok is, akik szeretnek írni, csak a megfelelő témára vagy feladatra várnak. A feladat pedig egyszerű: legyen egy saját történet Budapestről, melyet el lehet mesélni mindössze száz szóban.

„Eltelt egy év és megfejtetted a Deák Ferenc téri szökőkút titkát? A Dob utcában összeszámoltál harminc különböző nyelvet és közülük egyik sem magyar volt? A Dunában delfinek és orkák harcoltak szombat hajnalban, amikor Lacival arra jártatok? Írhatsz Budapest látható, vagy akár rejtett oldaláról is, hiszen annyi történet van, ahány kővel lehet kacsázni a Római-parton” – ezzel a felhívással buzdították a pályázókat a program megálmodói, amelynek négytagú zsűrije a július 15-ig beérkező művekből választotta ki a tizenkét legjobb történetet, melyekhez kortárs művészek készítettek illusztrációkat.

Mécs Anna illusztrációja – forrás: facebook.com/pg/100szobanBudapest

Ezekből az illusztrációkból nyílik kiállítás október 4-én a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában. A zsűri ezen az estén adja át a három legjobb történet írójának járó díjat és pénzjutalmat is, a nyertesek kihirdetése előtt pedig gyerekkórus és freejazz banda feldolgozásában is meghallgathatjuk majd a sztorikat.

100 szóban Budapest – forrás: budapest.in100words.eu/hu

Idén immár másodszor díjazzák külön kategóriában a 18 évesnél fiatalabbakat; nem mellesleg pedig a legjobb 100 történetből egy mindenki számára elérhető POKET zsebkönyv is készül.

A zsűri tagjai:

Nagy Dániel Viktor – színművész, Jakab Juli – filmdramaturg, forgatókönyvíró, színésznő, Busa Pista – előadóművész, rapper, Székely Kriszta – színházrendező

Mi is kíváncsian várjuk, hogy ebben az évben főképp mi ihlette meg a budapestieket, hiszen a város nyüzsgő élete valóban minden napra tartogat valami nem mindennapit. Számunkra ilyen többek között Kolodko Mihály köztéri miniszobor-munkássága.

Legújabb műveiről mi is beszámoltunk.

A kiállítás megtekinthető október 4–20. között.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X