Papageno Radio
- hirdetés -
Zene Több ezer fiatal életét változtatja meg Juan Diego Flórez perui projektje

Több ezer fiatal életét változtatja meg Juan Diego Flórez perui projektje

Peru leginkább hátrányos helyzetben lévő területein, ahol a bűnözés, az erőszak és a gyermekmunka az anyagi és szellemi szegénység elmélyülésével fenyeget, a zene ereje a változás reményét hozza el az új generációk számára.

- hirdetés -

„Hangszerek fegyverek helyett, csapatmunka bűnbandák helyett, szülői büszkeség – gyermekeik sikereit látva – családon belüli erőszak és megfeszített gyerekmunka helyett.” Hogy történhetett ilyen csoda? Az „Ifjúsági Zenekarokkal Peruért” elnevezésű társadalmi projektnek köszönhetően, amelyet 2011-ben Juan Diego Flórez alapított, a venezuelai „El Sistema” nevű rendszer hatására.

A projekt jelenleg több mint 7000 gyermeket és fiatalkorút érint, valamint országszerte 21 zenei intézményt támogat.

- hirdetés -

Ezekben a központokban a gyerekek zenekarokban játszanak, kórusokban énekelnek, közösségi tevékenységükben jó hatással vannak egymásra. Azáltal, hogy új értékek, szokások, attitűdök mentén változik meg a szellemiségük, magas önbecsülésük fejlődik ki. A zenei nevelés következtében a fiatalok hasznosnak, értékesnek, gazdagabbnak érzik magukat. Bátran szembenéznek a világgal, már nem szegényként tekintenek magukra, hanem azt gondolják, hogy semmi nem akadályozhatja meg őket abban, hogy elérjék céljaikat, álmaikat.

Ide kapcsolódik:
Az Erkel Színházban ad koncertet Juan Diego Flórez

Az alapítvány különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy mérje a projektjei valódi hatását a résztvevőkön és környezetükben. A részt vevő gyerekek egyértelműen kreatívabbak és magabiztosabbak lettek, jobban teljesítenek az iskolában, és összeszedettebbekké váltak a mindennapi feladataik elvégzésében.

Csökkent a verbális és a fizikális agresszió a fiatalok között, és a családokon belül is érezhetően kellemesebbé vált a hangulat.

„Ezek az eredmények reménnyel és boldogsággal töltenek el, és arra biztatnak, hogy folytassuk tovább. Hálásak vagyunk mindenkinek, civil embereknek, szervezeteknek világszerte, akik segítenek minket álmaink elérésében” – mondja Flórez. „Csatlakozzon hozzánk, hogy folytatva tevékenységünket, megváltoztathassuk gyermekek és családok sorsát! Énekeljünk együtt egy ódát Peruért!”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.