Papageno Radio
Címlap Több ezer fiatal életét változtatja meg Juan Diego Flórez perui projektje

Több ezer fiatal életét változtatja meg Juan Diego Flórez perui projektje

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Peru leginkább hátrányos helyzetben lévő területein, ahol a bűnözés, az erőszak és a gyermekmunka az anyagi és szellemi szegénység elmélyülésével fenyeget, a zene ereje a változás reményét hozza el az új generációk számára.

„Hangszerek fegyverek helyett, csapatmunka bűnbandák helyett, szülői büszkeség – gyermekeik sikereit látva – családon belüli erőszak és megfeszített gyerekmunka helyett.” Hogy történhetett ilyen csoda? Az „Ifjúsági Zenekarokkal Peruért” elnevezésű társadalmi projektnek köszönhetően, amelyet 2011-ben Juan Diego Flórez alapított, a venezuelai „El Sistema” nevű rendszer hatására.

A projekt jelenleg több mint 7000 gyermeket és fiatalkorút érint, valamint országszerte 21 zenei intézményt támogat.

Ezekben a központokban a gyerekek zenekarokban játszanak, kórusokban énekelnek, közösségi tevékenységükben jó hatással vannak egymásra. Azáltal, hogy új értékek, szokások, attitűdök mentén változik meg a szellemiségük, magas önbecsülésük fejlődik ki. A zenei nevelés következtében a fiatalok hasznosnak, értékesnek, gazdagabbnak érzik magukat. Bátran szembenéznek a világgal, már nem szegényként tekintenek magukra, hanem azt gondolják, hogy semmi nem akadályozhatja meg őket abban, hogy elérjék céljaikat, álmaikat.

Ide kapcsolódik:
Az Erkel Színházban ad koncertet Juan Diego Flórez

Az alapítvány különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy mérje a projektjei valódi hatását a résztvevőkön és környezetükben. A részt vevő gyerekek egyértelműen kreatívabbak és magabiztosabbak lettek, jobban teljesítenek az iskolában, és összeszedettebbekké váltak a mindennapi feladataik elvégzésében.

Csökkent a verbális és a fizikális agresszió a fiatalok között, és a családokon belül is érezhetően kellemesebbé vált a hangulat.

„Ezek az eredmények reménnyel és boldogsággal töltenek el, és arra biztatnak, hogy folytassuk tovább. Hálásak vagyunk mindenkinek, civil embereknek, szervezeteknek világszerte, akik segítenek minket álmaink elérésében” – mondja Flórez. „Csatlakozzon hozzánk, hogy folytatva tevékenységünket, megváltoztathassuk gyermekek és családok sorsát! Énekeljünk együtt egy ódát Peruért!”

Promóció

X
X