Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Advent első vasárnapján indul az Operaház Diótörő-fesztiválja

Advent első vasárnapján indul az Operaház Diótörő-fesztiválja

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az idei évadban minden eddiginél több, összesen 30 előadás várja a közönséget A diótörő című klasszikus mesebalettből 2019. november 29. és 2020. január 6. között az Erkel Színházban. A Magyar Nemzeti Balett előadásához kapcsolódóan az Opera az advent kezdetétől szilveszterig ismét apró karácsonyi vásárral költözik ki a színház bejárata elé, és változatos programokkal segít az ünnepi hangulat megteremtésében.

A Diótörő-fesztivált advent első vasárnapján, december 1-án 17 órakor a Magyar Állami Operaház Gyermekkarának hagyományos mini koncertje nyitja meg, majd Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója méri ki az első forró italokat az érdeklődőknek.

Diótörő-fesztivál – fotó: Berecz Valter

A forralt bor árusításban ezt követően december 22-ig az esti előadások előtt egy órával idén is az Opera énekesei – Balga Gabriella, Boncsér Gergely, Gál Erika, Haja Zsolt, Irlanda Gergely, Horváth István, Kriszta Kinga, Kiss Tivadar, Megyesi Schwartz Lúcia, Szemera Zita, Rácz Rita, Szegedi Csaba, Szvétek László, Zavaros Eszter – balettművészei – Cheprasova Elizaveta, Kosyreva Diana, Felméry Lili, Ivanova-Skoblikova Sofia, Kim Minjung, Lagunov levgen, Leblanc Gergely, Lee Yourim, Melnik Tatiana, Oláh Zoltán, Pokhodnykh Ellina, Tanykpayeva Aliya, Timofeev Dmitry – és Medveczky Ádám karmester működnek közre.

Diótörő-fesztivál – fotó: Rákossy Péter

Az ajándékozás, az adakozás szellemében az árusító házikók bevételének egy része és az előcsarnokban megtalálható adománygyűjtő óriás mézeskalács házikók idén is jótékony célt szolgálnak, amiről az Ökumenikus Segélyszervezet gondoskodik majd.

Diótörő-fesztivál – fotó: Rákossy Péter

Az énekszó ugyancsak karácsonyig kíséri az Opera ünnepi vásárát. Az Erkel Színház oldalában felállított színpadon tizenkét estén amatőr kórusok lépnek fel az előadást megelőző félórában. A család és a gyerekek számára adhatnak alkalmat egy-egy közös ünnepi fénykép elkészítésére A diótörő szereplőit megformázó statiszták, akik az előadások előtt ugyancsak megjelennek a forgatagban, de remek fotótémával szolgál a színház előtt feldíszített karácsonyfa, az előtérben felállított ember nagyságú Diótörő-bábu, illetve a Csajkovszkij-balett főszereplőinek figuráit magukba foglaló hirdetőoszlopok.

Diótörő-fesztivál – fotó: Berecz Valter

A diótörő Csajkovszkij zenéjével, Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreográfiájával, Oláh Gusztáv díszletei között és Rományi Nóra jelmezeivel az idei évadban minden korábbinál többször, összesen 30 alkalommal lesz látható a Magyar Nemzeti Balett előadásában, a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei, az Opera Zenekar és az Opera Gyermekkarának közreműködésével.

A Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei az Opera Café-ban

A Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei számára komoly kihívást jelent a Diótörő című mesebalettben való részvétel. A próbák már javában zajlanak, az Opera Café stábjának köszönhetően pedig most Önök is bepillanthatnak a felkészülés pillanataiba. Az interjúban Janács Evelin, a Magyar Nemzeti Balettintézet repertoár-tanára, valamint két ifjú balettnövendék, Ruip Katica és Molnár Gergely Apor mesélt az előadásról, mely november 29-től látható az Erkel Színházban. További információk és jegyek: http://bit.ly/_Adiótörő #operabudapest #balettbudapest #balletbudapest #ErkelSzínház #Adiótörő #OperaCafé Magyar Nemzeti Balettintézet

Közzétette: Operaház – 2019. november 19., kedd

Ezek közül a december 15-i matinéelőadás az MKB Bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös szervezésében 1800 belföldi és határon túli gyermek számára teremt lehetőséget, hogy megismerje a népszerű mesebalett csodálatos zenei és látványvilágával.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X