Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Fontos előrelépést jelentő megállapodást kötött az Operaház és a Táncművészeti Egyetem

Fontos előrelépést jelentő megállapodást kötött az Operaház és a Táncművészeti Egyetem

Az Opera új Örökös Tagjainak bemutatása, belső díjainak, valamint miniszteri elismerő oklevelek átadása mellett a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Magyar Állami Operaház közti megállapodás aláírására is sor került november 7-én, késő délután az Erkel Színház Bernáth Büféjében.

- hirdetés -

A Magyar Állami Operaház az Erkel Színház 2013-as újranyitása óta ünnepli a nemzeti romantikus opera megteremtőjének születésnapján a Magyar Opera Napját, 2015 óta pedig ezen a napon jelenti be új Örökös Tagjait, valamint adja át azon elismeréseit és díjait, amelyeket korábban az évadnyitó társulati ülésen, szűk körben vehettek át az intézmény művészei és munkatársai.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Művészeket díjaztak a Magyar Opera Napján

Az eseményen a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Magyar Állami Operaház képviseletében dr. Bolvári-Takács Gábor rektor és Ókovács Szilveszter aláírták azt a határozatlan idejű együttműködési szerződést, amely megerősíti a két intézményt több évtizedes kapcsolatát, valamint elősegíti a magyar balettművészet és -oktatás

hagyományainak és értékeinek megőrzését, színvonalának emelését és jövőképének kialakítását.

Ennek szellemében a felek megállapodtak az egyetemi növendékek és hallgatók szakmai gyakorlatáról és operaházi ösztöndíjáról, az oktatás terén kialakítandó együttműködésről, a nyilvános színpadi vizsgák biztosításáról, a balettmesterek és zongorakísérők kettős foglalkoztatásáról, valamint táncszakmai programok és kiadványok kérdéseiről. A szerződés végrehajtása során az Operát Solymosi Tamás balettigazgató, míg a Táncművészeti Egyetemet Volf Katalin művészeti vezető képviselik.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.