Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Hogyan segíti az online tér egy karmester pályáját? – Videó

Hogyan segíti az online tér egy karmester pályáját? – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Legújabb, a StageHive-val közös videósorozatunkban az előadóművészet területén, különböző pozícióban tevékenykedő szakembereket kérdeztük arról, mennyire tartják fontosnak, hogy a szcéna tagjai és személy szerint ők maguk jelen legyenek az online térben, segítheti-e ez a szakmai projektekhez való csatlakozást, esetleg megtalálta-e már őket ebben a formában egy-egy munka.

Elsőként Balassa Krisztiánt, a Baden-Württembergben zeneigazgatói asszisztensként dolgozó karmestert kérdeztük:

- hirdetés -

Balassa Krisztián zeneszerzés szakon végzett a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd két diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, karvezetés, ezt követően pedig karmester szakon. Már gyerekként érdekelte a színház, a zenés színház, játszott és énekelt a Nemzeti Színházban, illetve a Magyar Állami Operaházban.

2008-tól 2016-ig karmesterként és korrepetitorként volt közreműködője a Budapesti Operettszínház előadásainak. Olyan nagy sikerű produkciók dirigense volt mint a Miss Saigon, a Rebecca, a Mozart!, az Elisabeth, A Szépség és a Szörnyeteg, a Csárdáskirálynő, a Romeo és Júlia, a Madame Pompadour, az Abigél.

2016-tól a Stage Entertainment GMBH karmestere Németországban. Első itteni produkciója Jim Steinman: Tanz der Vampire című musicale volt, azóta dirigálta a Sakk, az Anastasia és a Sister Act című produkciókat is.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X