Papageno Radio
Blogok Varázsfutoda Idén is díjazták a legsportosabb zenészeket és színészeket

Idén is díjazták a legsportosabb zenészeket és színészeket

A Nemzeti Táncszínház új, impozáns épülete adott otthont a művészvilágot megszólító, Európában egyedülálló két külön futóverseny díjkiosztójának november 7-én.

A Papageno Varázsfutoda Kupában 20 zenész csapatban 60 muzsikus húzott futócipőt. A két legaktívabb zenekar a Budafoki Dohnányi (4 trió) és az Óbudai Danubia (3 trió) voltak. A Nemzeti Filharmonikusokat és a Szombathelyi Szimfonikus Zenekart 2-2 csapat képviselte. Futottak a MÁV Szimfonikusok, az Operaház, a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei, de népzenészekből álló váltó is szerepelt a versenyben. A jazz muzsikusokat a Váczi Eszter Quartet, a zenész családokat a Bazsinkák triója, a zeneiskolákat pedig a Szent István Konzi csapata képviselte.

A zenész triók abszolút versenyét idén a Trombitás Transzformerek Triumvirátusa (Operaház) nyerte, a női csapatok közül az Óbudai Danubia Zenekar Tempo Giusto váltója diadalmaskodott.

A Papageno Varázsfutoda Kupa teljes eredménylistája ide kattintva érhető el.

Kilencedik évadához érkezett Fut a színház program, amely hagyományosan a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon hívja versenyre a teljes színházi szakma csapatait. Az Európában egyedülálló külön versenyen 2011-ben 8 csapat versengett, idén 24 színházi csapat futott. Az októberi futófesztivál mindkét napján, szombaton a 4×2 km-es SPAR Váltóban, vasárnap pedig a klasszikus maratoni táv 4 fős stafétáján indulhattak a színészek. A Magyar Állami Operaház 9 stafétát állított ki. 2-2 csapatot indított az Örkény Színház, a Müpa, az Új Színház, a Játékszín, a Nemzeti Táncszínház. 1-1 váltóval indult a Bajor Gizi Színészmúzeum, a Budapest Bábszínház, a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Kolibri Színház. A kilenc év abszolút győztesei a stafétában a Kolibri Színház (2011.), az Operaház (2012., 2016., 2017., 2018.) és a Vígszínház (2013., 2014., 2015.)

Idén új bajnokot avattak: a színházi staféták abszolút versenyét az Új Színház 4 színésze (Incze Máté, Darányi Ádám, Kazári András, Kurkó József) nyerte. A női staféták közül az OpeRUN lányok, az Operaház énekkari művészei (Bolya-Pap Nikoletta, Forgó Eszter, Magassy Júlia, Szili Gabriella) bizonyultak a leggyorsabbnak. A vegyes staféták versenyében az Operaház FutO/Acsapata (Herczeg Ferenc, Somogyi Balázs, Avvakumovits Györgyi, Tarnai Dávid) nyert.

A Fut a színház staféták teljes eredménylistája ide kattintva érhető el.

A 4×2 km-es SPAR váltó színházi női bajnoka az ÚjCsajok (Iszak Dorottya, Orosz Csenge, Bálizs Anett, Szilvási Judit), a vegyes váltók között pedig az Örkény Iroda (Hütter Balázs, Rutai Tünde, Dely Szilvia, Sütő Anna) diadalmaskodott. A színházi csapatok nevezési díjának nettó összegét – ami idén 410 000 Ft volt – a Bajor Gizi Színészmúzeumnak ajánlotta fel a versenyt szervező BSI.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!