Papageno Radio
Címlap Liszt-ritkaságokból készített felvételt a Kodály Filharmonikusok

Liszt-ritkaságokból készített felvételt a Kodály Filharmonikusok

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Kodály Filharmonikusok Debrecen lemezfelvétellel kezdte a 2019/2020-as évadot: a Naxos Records megrendelésére játszottak fel Liszt Ferenc zenekari műveiből egy válogatást Goran Filipec zongoraművész közreműködésével, Kollár Imre vezető karmester vezényletével.

A kiadó célja kifejezetten olyan művek rögzítése, amelyekből egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevés felvétel készült, ilyen például a Spanyol rapszódia. A Párizsban élő, virtuóz horvát szólista és a debreceni zenekar összjátéka – a hamarosan kiadásra kerülő CD mellett – november 12-én, 19.30 órától élőben is hallható lesz a Kölcsey Központ Nagytermében. A produkciót a Kodály Filharmonikusok november 11-én, Nagyváradon, az Állami Filharmónia koncerttermében is előadják.

A lemezfelvételről egy werkfilmet is készült:

Lemezbemutató koncert

A Kodály Filharmonikusok lemezfelvétellel kezdte az évadot. November 12-én a Kölcsey Központban Goran Filipec zongoraművész közreműködésével, Kollár Imre vezényletével bemutatjuk, min is dolgoztunk augusztusban. 😉 Bővebb információk a hangversenyről, jegyek: https://kodalyfilharmonia.hu/hangversenynaptar/esemeny/207/lemezbemutato-koncert

Közzétette: Kodály Filharmónia Debrecen – 2019. szeptember 25., szerda

Promóció

X
X