Papageno Radio
Címlap Több hazai lemez is esélyes a legrangosabb nemzetközi komolyzenei hanglemezdíjra

Több hazai lemez is esélyes a legrangosabb nemzetközi komolyzenei hanglemezdíjra

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az International Classical Music Awards (ICMA) jelöltjeinek listájára került többek között a Fischer testvérek egy-egy felvétele, valamint a Hungaroton két kiadványa.

Jelölést kapott Fischer Iván és a Fesztiválzenekar Mahler VII. szimfóniáját tartalmazó korongja, amely a Channel Classics gondozásában jelent meg, valamit Fischer Ádám lemezsorozata, amely az összes Beethoven-szimfóniát tartalmazza, és amely kapcsán korábban exkluzív interjúban kérdeztük a karmestert és a Danish Chamber Orchestra magyar művészeit.

Ide kapcsolódik:
„Így hozta az élet" - interjú Fischer Ádámmal és a Danish Chamber Orchestra magyar művészeivel

Felkerült a listára a Hungaroton kiadó legértékesebb gyöngyszemei közé tartozó, Cziffra György felvételeit három lemezen tartalmazó, a hazai sajtóban kiváló kritikákat kapott albuma a Best Collection kategóriában, a Chopin balladáit és impromptu-jeit a Steinway Művész Farkas Gábor előadásában tolmácsoló lemez pedig a Solo Music kategóriában kapott jelölést.

Ide kapcsolódik:
Farkas Gábor: „El kellett jutnom a legérettebb Chopinekhez”

A jelöltek listáját november 19-én Rémy Franck luxemburgi zenetörténész, a zsűri elnöke hozta nyilvánosságra a nemzetközi bírálóbizottság döntése alapján. A szűkített listát december 16-án teszik közzé, a győzteseket pedig január 21-én jelentik be a sevillai Teatro de la Maestranzában.

Promóció

Stream és színház

X
X