Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Átadták a Szokolay Sándor emléke előtt tisztelgő zeneszerzőverseny díjait

Átadták a Szokolay Sándor emléke előtt tisztelgő zeneszerzőverseny díjait

Az adventi várakozás jegyében a Magyar Karácsony hangversenyen emlékeztek a 6 éve elhunyt Szokolay Sándor zeneszerzőre, december 9-én a Zeneakadémián.

- hirdetés -

Az adventi misztérium és az alkotó szellemisége nem hozható összhangba a szomorúsággal. A Magyar Karácsony hangverseny főszereplői a fiatal muzsikusok voltak. A koncert első felében a 2. SZIA zeneszerzőverseny díjnyertes műveit mutatták be az ifjú alkotók, a Flautica fuvolanégyes és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium növendékei.

A Szokolay InspirArt zeneszerzőpályázat idén második alkalommal szólított meg a 21 év alatti fiatalokat, három korcsoportban.

- hirdetés -

A szünet után a nyíregyházi Pro Musica Leánykar és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának előadásában: Szokolay Sándor: Magyar Karácsony és a Mohácsi Betlehemes című művei szólaltak meg Antal Mátyás vezényletével. A gálát Becze Szilvia vezette.

Ismerje meg Szokolay Sándor életművét tematikus blogunkban.

A koncert előtt Hollós Máté zeneszerző, a SZIA zsűri elnöke átadta a 2. Szokolay InspirArt zeneszerzőverseny díjait és első alkalommal a Szokolay Hűség díjakat is.

I. korcsoportban – 13 éves korig

 • 3. díj: Jenei Dalma Jázmin: Élet
 • 2. díj: Kovács Gregor: Szárnyalás
 • 1. díj: Váray Domonkos: Rondo Hüvelyk Matyinak és Tenkes kapitányának

Dicséretében részesült:

 • Bodnár Bence: Zenélődoboz a régiségvásárban
 • Bóna Benedek: A fecskék dala
 • Cserháti-Nagy Viktória: Bűvös nyár
 • Juhász Lili: A tenger

II. korcsoportban – 13-17 éves korig

Megosztott 3. díj – Grimaldi Giulio Benedek: Etna

Megosztott 3. díj – Szilágyi Péter: Merengés

 • 2. díjat nem ítélt meg a zsűri
 • 1. díj: Nagy Sebestyén: NegyvenHét

Dicséretében részesült:

 • Stefán Dávid János: Búcsúm
 • Varga Nadin: Rebel Blues

III. korcsoportban – 17-21 éves korig

 1. díj: Németh Zoltán: Bolgár tánc

Megosztott 2. díj: Bundzik Lénárd: A hallgatás után

Megosztott 2. díj: Sándor Máté: Kaleidoszkóp

 1. díj: Virág Anna: Rondo

Dicséretében részesült:

Könczei Zsombor: Tremor

Bereczki Zita a Reményi Ede Alapfokú Művészeti Iskola tanára felkészítőtanárként végzett kimagasló szakmai tevékenységéért a zsűri elismerésében részesül.

A Szokolay Sándor Alapítvány elismerésében részesült:

Abebe-Ayele Rafael, Andics Áron, Asszonyi Pongrác, Barta Gergely Zsombor, Bartokos Botond, Csernovszky Márk, Darók Illés Dávid, Dormán Zsombor, Frank Tamás, Horváth Apor Boldizsár, Jakab-Zalánffy Ábel, Kovács Nina, Kováts-Szőcs Benedek, Kováts-Szőcs Viola, Lőrincz Ákos, Móri Dorottya, Muzsai Nimród Orion, Rónaszéki Merse György, Soltész Márk, Suhai Soma, Suhai Szabolcs, Svajko Annabella, Szemenyei, Sámuel Barnabás, Sziklai Áron

Szokolay Hűség díj

Szokolay Sándor Alapítvány Szokolay Hűség díjat alapított. A díjat olyan zenei tevékenységgel nem foglalkozó személyek kaphatják, akik önzetlenül segítették Szokolay Sándor zeneszerzőt művészi elképzeléseinek megvalósításában, az általa nagyra becsült kulturális értékek és örökség megőrzésének érdekében, anyagi áldozatot is vállalva fáradhatatlanul munkálkodtak.

Szokolay Hűség díj – Szokolay InspirArt zeneszerzőverseny díjátadó

Idén, első alkalommal öt díjazott vehette át a Szokolay Hűség díjat. Horváth Ottó, Matyi István, dr. Szeles Endre és felesége, dr. Szilágyi László, posztumusz Csapó Etele. Az öt díjazott és Csapó Etele özvegye, Nemesi Attila ötvösművész alkotását vehette át Legendy Lászlótól a Szokolay Sándor Alapítvány elnökétől.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.