Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Első helyezett lett Rozsonits Ildikó a grazi nemzetközi zongoraversenyen

Első helyezett lett Rozsonits Ildikó a grazi nemzetközi zongoraversenyen

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Rozsonits Ildikó a 13–15 évesek korcsoportját nyerte meg a november 11. és 17. közötti 6. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Béla Zongoraversenyen. A megmérettetésen a 7–25 éves korosztály tagjai vettek részt.

- hirdetés -

A zongoraversenynek második alkalommal adott otthont Graz, a korábbi években Bécsben rendezték meg. A váltás előnyösnek bizonyult, mivel a helyi konzervatórium teljes infrastruktúrája (többek között két koncertzongora) a versenyzők rendelkezésre állt. A 7 és 25 év közötti fiatal tehetségek hat korcsoportban mérhették össze tudásukat.

A verseny a Béla Bartók Gesellschaft Österreich és a Landeskonservatorium igazgatójának közös szervezésében jött létre. A nyertesek pénzjutalmat és kottát kaptak, a legsikeresebben játszott Bartók-művekért pedig különdíj is járt.

Rozsonits Ildikó az első díj mellett Bartók-ezüstérmet is átvehetett a játékáért. Egy másik magyar versenyző, Kemény Zsombor a harmadik helyet érdemelte ki ugyanebben a kategóriában.

Ide kapcsolódik:
Átadták a Szokolay Sándor emléke előtt tisztelgő zeneszerzőverseny díjait

A 10–12 évesek korcsoportjában Csibi Orsolya Boglárka a második, Kádár Viktória pedig a harmadik helyet szerezte meg. A versenyzők teljesítményét Bartók-ezüstérmmel is díjazták.

Csöke Noémi második lett a rendkívül erős 4. korcsoportban (16–18 évesek), míg Persányi Zsófi harmadik helyezést ért el a 19–21 évesek csoportjában. A legidősebbek között is született magyar siker: Várallyai Kinga harmadik díjat kapott, míg Szabó Eszter Bartók-ezüstérmet érdemelt ki játékáért.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X