Papageno Radio
Címlap Koncertmestert keres a Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar

Koncertmestert keres a Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar 2-3 éves időszakra keres koncertmestert, aki először a 2020 májusában megrendezésre kerülő Mahler 8 elnevezésű programhoz, majd a nyári koncertturnékhoz is csatlakozik. A meghallgatásokra Bécsben kerül sor feburár 25-e és 28-a között.

Jelentkezési határidő: 2020. január 24.


A leendő koncertmester kizárólag 1995 után született európai állampolgár lehet, aki kiváló zenei, illetve hangszertechnikai képességekkel rendelkezik, alapos zenekari tapasztalattal bír, a vezetői feladatok ellátására alkalmas, valamint tökéletesen megbízható és felelősségteljes személy. A pozíció betöltése nem jár anyagi honoráriummal, de minden, az együtteshez kapcsolódó költséget a zenekar fedez.

A jelentkezés alábbi dokumentumokkal érvényes:

  • részletes önéletrajz, mely tartalmazza a jelentkező tanulmányait, a mesterkurzusokat, amelyeken részt vett, a zenekari és koncertmesteri tapasztalatokat, zenekari és szóló repertoárt, valamint bármilyen információt, mely kapcsolódik versenyeken való részvételhez
  • fotó

További információk itt érhetők el.

A jelentkezéseket e-mailben várják ”Concertmaster Audition 2020” témamegjelöléssel a romar@gmjo.at címre.

A szervezők bátorítják a fiatalokat, hogy korábbi szerepléseikről küldjenek videó- és/ vagy hangfelvételeket is.

A jelenleg az Európa Tanács támogatásával működő GMJO története az 1986/87-es szezonban kezdődött, alapítója Claudio Abbado volt. Ez a nemzetközi ifjúsági zenekar volt az első és sokáig az egyetlen, amelyben Kelet- és Nyugat-Európa fiatal zenészei együtt muzsikálhattak.

Promóció

X
X