Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Nagydíjat nyert Pozsonyban a Magnificat Leánykar

Nagydíjat nyert Pozsonyban a Magnificat Leánykar

A Magnificat Leánykar a 2019. december 5-8. között megrendezett pozsonyi International Festival of Advent and Christmas Music 2019 kórusversenyen ért el kimagasló eredményt.

- hirdetés -

A Magnificat Leánykar mind kortárs, mind szakrális zene kategóriában kategóriagyőztes lett, valamint a hattagú nemzetközi zsűri a nekik ítélte a fesztivál Nagydíját is.

- hirdetés -

A Magnificat Leánykar a Liszt Ferenc-díjas Szebellédi Valéria alapító karnagy irányításával működik, aki 20 karvezető közül érdemelte ki a fesztivál legjobb karnagya díjat. Önálló koncertjeik mellett számos zenei rendezvényen vettek részt Magyarországon és szerte a világon. Repertoárjuk során különböző zenetörténeti korszakok műveiből merítenek. Több kortárs szerző is írt darabot számukra, többek között Orbán György, Kocsár Miklós, Reményi Attila, Tóth Péter és Gyöngyösi Levente, valamint 2016-ban Jean-Christophe Rosaz, francia szerző is nekik komponált. A műveket ősbemutatóként énekelték.

Magnificat Leánykar

29 éves működése során a kórus számos hazai és nemzetközi kórusversenyen kiváló eredménnyel szerepelt. Tíz önálló CD lemezük jelent meg, közreműködők a Fesztiválzenekar Kodály-lemezén és a Kodály-összkiadásban szereplő Bicínia Hungarica-felvételeken. A Magnificat Kórus Csokonai Vitéz Mihály és KÓTA-díj birtokosa.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.