Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Nemes Anna: „Egyfajta intimitás alakul ki köztem és a képeim közt”

Nemes Anna: „Egyfajta intimitás alakul ki köztem és a képeim közt”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Várfok Galéria Project Roomjának idei kiállítási programját Nemes Anna Nyitott testek című kiállítása zárja. A tárlat kapcsán rövid interjút készítettünk a művésszel, melyben legújabb képeiről mesél.

Nemes Anna (1989, Budapest) 2014-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, Bukta Imre osztályában. A Várfok Galéria állandó művészköréhez 2016-ban csatlakozott, és jelenleg a Galéria legfiatalabb művésze.

Több egyéni és számos csoportos kiállításon mutatta be alkotásait nagy sikerrel itthon és külföldön egyaránt.

2019-ben három egyéni tárlata nyílt külföldön: Stuttgartban, Varsóban és Regensburgban. Festményei jelentős magyar és külföldi magángyűjtemények mellett a krakkói MOCAK Kortárs Képzőművészeti Múzeum gyűjteményében is szerepelnek.

Képzőművészeti munkássága mellett jelenleg két filmen is dolgozik. Csuja Lászlóval közös filmje, a Jámbor Szörnyeteg (Gentle Monster) idén megkapta az egyik legnívósabb nemzetközi forgatókönyvírói workshop, a Sam Spiegel International Film Lab nagydíját.

Ide kapcsolódik:
Nagyszabású kiállítással indul a Várfok Galéria jubileumi évada

Nemes nagy technikai tudással és precizitással megalkotott műveit újabban a fekete szín domináns használata határozza meg. Absztrakt festékfoltok és azok finom összekapcsolódásai alkotják a kompozíciókat: a festmények által az organikus absztrakció és a figuratív ábrázolás különleges dialógusába nyerhetnek betekintést a látogatók.

Nemes Anna: Belül alszik II (2019) – forrás: Várfok Galéria

Nemes Anna Nyitott testek című kiállítása 2019. december 12. és 2020. február 8. között tart nyitva, kedd – szombat 11 és 18 óra között látogatható a Várfok Project Roomban (1012 Budapest, Várfok u. 14.).

Tárlatvezetés Rozsda Endre (Várfok Galéria) és Nemes Anna (Várfok Project Room) kiállításain

 

Időpont: 2020. január 18., szombat, 16.00-17.30

 

Kezdés helyszíne: Várfok Galéria (1012 Budapest, Várfok u. 11.).

 

A vezetés második felében, a Várfok Project Roomban Nemes Anna személyesen kíséri körbe a látogatókat Nyitott testek c. kiállításán.

 

A tárlatvezetés ingyenes, előzetes regisztráció nem szükséges.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X