Papageno Radio
Rádió Capriccio A Capriccio következő vendége Pálfalvi Tamás trombitaművész

A Capriccio következő vendége Pálfalvi Tamás trombitaművész

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Klasszik Rádió 92.1 vasárnap délutánonként négy órától jelentkező műsorának következő, február 2-án hallható adásában Pálfalvi Tamást kérdezi Novotny Anna és Zsoldos Dávid.

Az adás ismétlése január február 8-án, 16 órától hallható.

Pálfalvi Tamás 15 évesen megnyerte az Országos Szakközépiskolás Trombitaversenyt Budapesten, ahol 1. korcsoportosként elvitte a verseny fődíját is. Középiskolás évei alatt már olyan zenekarokkal szólózott együtt, mint a Prágai Filharmonikusok, Hamburger Camerata, Mecklenburg Kamarazenekar, valamint a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

Ösztöndíjasként 2009-től az Egyesült Államokban folytatta tanulmányait a Bard College hallgatójaként, ahol már elsősként megnyerte a Bard College Concerto Versenyt, melynek ő volt az első trombitás nyertese. Amerikai tanulmányait követően visszatér Magyarországra és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta útját. Koncertjei során olyan karmesterekkel dolgozott már együtt mint Fabio Luisi, Eötvös Péter, Christoph Eschenbach, Kocsis Zoltán és Matthias Pintscher.

Világszerte olyan híres koncerttermekben lép fel, mint a Carnegie Hall és az Allice Tully Hall New Yorkban, a Sanders Theater a Harvard Egyetemen Bostonban, a Művészetek Palotája Budapesten, a Grand Theater Shanghaiban, Hong Kongban a Culture Center, Pekingben a National Centre for Performing Arts, Sapporoban a Kitara Hall és a Suntory Hall Tokióban.

Wie sieht das Parkhaus in der Elbphilharmonie aus – und wie klingt eine Trompete darin? Tamas Palfalvi zeigt es euch in unserer ersten »Elbphilharmonie Session«!___Tune in!📻📺👉bit.ly/SessionTamásPálfalviMehr dazu hier 👉bit.ly/TamásPálfalviSessionBlog

Közzétette: Elbphilharmonie Hamburg – 2020. január 10., péntek

Tamás a Fanny Mendelssohn Förderpreis első nyertese, valamint legfrissebben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Művészmenedzsment és a Yamaha ösztöndíj versenyeinek győztese.

Ha lemaradt a Capriccio legutóbbi adásáról, melynek vendége Bella Máté volt, itt visszahallgathatja:

Promóció

X
X