Papageno Radio
Címlap Itt meghallgathatod, hogy mi várható a Kórusok Téli Éjszakáján - Videó

Itt meghallgathatod, hogy mi várható a Kórusok Téli Éjszakáján – Videó

Február 15-én harmadik alkalommal rendezik meg a nagy népszerűségnek örvendő nyárindító fesztivál téli változatát, a Kórusok Téli Éjszakáját, ahol különböző műfajú koncertek színesítik a zenei palettát.  A délutántól késő estig tartó, hagyományteremtő eseménynek ezúttal is a MagNet Közösségi Ház ad otthont, ahol 300 énekes nyújt felejthetetlen élményt a látogatóknak.

A szervezők a nagy sikernek örvendő Kórusok Éjszakája rendezvény kistestvéreként, hagyományteremtő céllal hívták életre 2018-ban a Kórusok Téli Éjszakáját, melyet február 15-én ismét megrendeznek Budapesten. Az ötletgazda és lebonyolító Csíkszerda Egyesület önkénteseinek és az általuk életre hívott Kórusok Téli Éjszakájának fő célja, hogy népszerűsítsék a kóruskultúrát és láthatóvá tegyék, az éneklés örömöt ad és összeköt bennünket.

Ide kapcsolódik:
Ők a KÓTA idei díjazottjai

A MagNet Közösségi Házban 4 koncertteremben,  32 koncerten közel 300 torokból csendül fel az ének a Kórusok Téli Éjszakáján. A program részét képezi a közös daltanulás, ahogyan a nyári Kórusok Éjszakájának egyik elmaradhatatlan és közkedvelt elemének számító záródal-éneklés is, amely a február 15-i programnak is a záró akkordja lesz, amikor is a közönség egy külön erre az alkalomra írt dalt énekelhet el a fellépő kórusok tagjaival közösen.

Ide kapcsolódik:
Magyarország legjobb projektjei között a Budapesti Wagner-napok

A hagyományokhoz híven az Éneklő udvarral vezetik be a vendégeket a MagNet Közösségi Ház belső udvarán át a koncerttermekbe február 15-én 17 órakor – így nyitva meg a  III. Kórusok Téli Éjszakáját.  A közönség bátran válogathat a sokszínű zenei svédasztal kínálatából – belehallgathat hazai, nemzetközi, gyermek és felnőtt kamarakórusok műsorába egyaránt.

Az este folyamán fellép többek között a Városminor Kamarakórus, a Jazz and More, a KVVKamarakórus, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola volt diákjaiból álló Gemma énekegyüttes, a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola SoulAir kórusa, a Tutti Cantabile Énekegyüttes és a Cheeky, a Csíkszerda kóruscsalád kamara projektje is.

Ide kapcsolódik:
A Tutti Cantabile nyerte a Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusverseny Nagydíját

A fesztivált a mára már hagyománnyá vált közös éneklés zárja 22 órakor, ahol a fellépő kórusok és a közönség együtt adnak hangot a télnek. A családbarát rendezvényre a szervezők minden korosztály tagjait szeretettel várják; az énekelni vágyókat éppúgy, ahogyan azokat is, akik szívesen gyönyörködnek mások énekhangjában.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X