Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Látott már breakelő buddhista szerzeteseket? - Videó

Látott már breakelő buddhista szerzeteseket? – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ha nem, akkor most bemutatjuk önöknek Koki Kawaharát és Jojitsu Asukait.

Mindketten 24 évesek, és mindketten buddhista szerzetesek Japánban. Kawahara Kiotóban él és a dzsódó szekta tagja, Asukai tőle 11 kilométerre, Otsuban, és a tendai ágba tartozó tanításokat követi. Mindketten évek óta breakelnek, Kawahara középiskolásként, Asukai a kiskamaszként ismerkedett meg a tánccal.

- hirdetés -

Ebből a videóból úgy tűnik, csak Japánban okoz meglepetést, ha buddhista szerzetesek breakelnek:

A dzsódó szekta templomában minden novemberben egy egész hónapos fesztivált rendeznek, ennek keretében lépett fel Kawahara azzal a céllal, hogy a buddhizmust népszerűsítse. Ahhoz, hogy a két fiatal szerzetes a három és fél perces számot bemutassa, hónapok kellettek. Először engedélyt kellett szerezni, de mivel a break és a buddhizmus ugyanúgy a béke és az egyenlőség filozófiájára épül, ez nem volt nehéz, másjusban pedig elkezdték a gyakorlást.

Ide kapcsolódik:
Olimpiai sportág lesz a breaktánc?

Első fellépésükre tavaly november 4-én került sor mintegy háromszáz néző előtt. Nagy sikert arattak, a kiotói templomot vezető 84 éves szerzetes pedig hozzátette, hogy reméli, ez is hozzájárul ahhoz, hogy templomukat a buddhizmus nem ismerők is meglátogatják.  Kawaharat és Asukai pedig már a jövőt tervezik. Ha így haladnak a dolgok, még akár olimpiai résztvevők is lehetnek…

(Via The Star)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X