Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Gramofon Újabb rendhagyó jazztörténeti kötet jelent meg

Újabb rendhagyó jazztörténeti kötet jelent meg

A Gramofon Könyvek sorozatban megjelent Készíts salátát című jazztörténeti tanulmánykötet bemutatójára január 16-án, 17 órakor kerül sor az Írok Boltájában.

- hirdetés -

A kötet szerzőjével, Máté J. György jazzszakíró, irodalomtörténésszel, a Gramofon állandó szerzőjével Retkes Attila beszélget majd.

- hirdetés -

„Mint egy mesterszakács a legízletesebben elkészített salátában keveri a karakteres ízeket: zenetörténeti írások, riportok jazz-zenészekkel, életrajzok, valamint a jazzkritikát elemző tanulmányok adnak az olvasó számára szubjektív, mégis alapos ismeretanyagot.

Ennek a könyvnek nem célja átfogó képet adni a jazzről, vagy bemutatni annak történetét, ezt amúgy is számosan megtették már, mégis kirajzolódik belőle egy széleskörű kép a műfajról. Olyan, mint maga a jazz zene, sokszínű, izgalmas, helyenként elgondolkodtató, máshol meg egyszerűen csak szórakoztatja az olvasót.

Ide kapcsolódik:
Úttörő kötet jelent meg magyarul a kortárs amerikai jazz világáról

A kötet utolsó fejezete a „Vakrepülés” – egy zenehallgatási teszt, ahol a felkért művésznek zenedarabokat kell felismernie és véleményeznie – Mohay András zenésztársunknak, a tragikusan fiatalon elhunyt dobosnak állít emléket” – írja Párniczky András a kiadványról.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!