Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Baltikum A lett kórusművek népszerűsítéséért kapott elismerést Németh Zsuzsanna karnagy

A lett kórusművek népszerűsítéséért kapott elismerést Németh Zsuzsanna karnagy

A munkáját támogató két civil szervezettel együtt erzsébetvárosi illetőségű Budapesti Vándor Kórus különleges tavaszi hangversenyre invitálja a közönséget.

- hirdetés -

Öltözz, Nap, ezüstbe! címmel a világszerte elismeréssel övezett lett kórusmuzsika legszebb művei közül válogatva állított össze egy csokorra valót és mutatja be március 21-én, délután 4 órakor az ERöMŰVHÁZban (VII., Wesselényi utca 17.).

- hirdetés -

Az összeállításról és annak előadásáról elismeréssel nyilatkoztak január 23-án azok a zeneakadémiai professzorok is, akik Németh Zsuzsanna, a kórus Artisjus- és Pro Artis Erzsébetváros-díjas karnagyának komplex doktori vizsgazsűrijében foglaltak helyet.

Ide kapcsolódik:
Liszt-emléktáblát avattak a rigai dómban

Az eseményre egy napra Budapestre látogató Egils Lipšans, a sokszoros versenygyőztes rigai Burtnieks Vegyeskar karnagya azt mondta, hogy a világon Lettországon kívül két helyen szólaltak meg ilyen színvonalon ezek a művek: egy japán városban és most, Budapesten.

A lett kórusmuzsika színvonalas megismertetéséért a Lett Kulturális Minisztérium államtitkára oklevélen gratulált a karnagynak

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X