Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál A világ egyik legígéretesebb ütőhangszerese, Kai Strobel koncertezik Budapesten

A világ egyik legígéretesebb ütőhangszerese, Kai Strobel koncertezik Budapesten

Kai Strobel nemzedéke egyik legsokoldalúbb és legígéretesebb ütőhangszeres előadója. 2020. április 5-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül a Zeneakadémián koncertezik.

- hirdetés -

Tanulmányait Stuttgartban és a linzi Anton Bruckner Egyetemen végezte. Első tanára Marta Klimasara volt, 2012-től pedig Leonhard Schmidinger és Bogdan Bacanu útmutatása mellett fejlesztette tudását. Több neves versenyen aratott sikert: 2019-ben az ARD Zenei Verseny első helyezettje és közönségdíjasa volt, egy évvel korábban, Eindhovenben pedig a TROMP Ütősversenyen végzett az első helyen.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
„Génie oblige” - Liszt-maratonra készülnek a 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitónapján

Szólistakarrierje mellett gyakran lép fel különböző összeállítású kamarazenei formációkban, játszott már a Wave Marimba Quartettel, Thomas Leleu-vel (tuba) és a trombitás Simon Höfelével, de koncertezett már a Bajor Szimfonikus Zenekarral, a Lübecki Filharmonikusokkal, a Württembergi Filharmonikusokkal és az amszterdami Asko-Schönberg együttessel is.

Leginkább arra összpontosít, hogy a különféle kamarazene-formációi révén feltárja és kibővítse ütőhangszereinek lehetőségeit. Gyakran kapt meghívást Németországtól Oroszországon át az Egyesült Államokba.

A BTF programjaival foglalkozó tematikus blogunkat itt olvashatjátok.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.