Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Fabián Panisello karmester tart mesterkurzust Budapesten

Fabián Panisello karmester tart mesterkurzust Budapesten

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Spanyolország egyik vezető kortárs zenei együttesének alapítója és művészeti vezetője, az argentin Fabián Panisello február 17-23. között Budapesten tartózkodva vesz részt az Eötvös Alapítvány munkájában.

- hirdetés -

Fabián Panisello és a Plural Ensemble a legfontosabb kortárs szerzők műveit mutatja be, valamint Eötvös Péterrel is rendszeresen dolgoznak együtt. Ezúttal Eötvös Péter személyes meghívására, tanítani érkezik Budapestre, valamint Chamber Concerto című kamarazenekari művét fogja fiatal karmestereknek betanítani. Február 17-én a BMC-ben tartandó közönségtalálkozón, melyet Fazekas Gergely vezet zeneszerzői inspirációiról hallhatjuk, valamint professzori munkájáról is mesél, hiszen hosszú évek óta vezető tanára Madridban a Reina Sofia Zeneakadémiának, és vendégprofesszora a pekingi China Conservatory-nak.

Ide kapcsolódik:
Hallgasd meg online Vajda Gergely Esterházy Péter szövegére írt operáját - Videó

A művész közben kiemelt vendégként vesz részt Eötvös Péter és Vajda Gergely mesterkurzusán, melynek témája a kamarazene és a kamarazenekar. A világ különböző országaiból érkező fiatal karmesterek az Óbudai Danubia Zenekar (az alapítvány állandó partnere) művészeinek közreműködésével szerezhetnek tapasztalatot egy héten keresztül, hogyan is kell a kamarazenét értelmezni és megszólaltatni. A kurzuson Eötvös Péter és Vajda Gergely irányításával dolgozhatnak, valamint Fabián Panisello argentin származású spanyol zeneszerző is részt vesz saját darabjának betanításában, mely először hangzik majd el Magyarországon. A kurzust záró, február 23-án megvalósuló koncert egyúttal az alapítvány mentorprogramjában 2020-ban részt vevő fiatal karmesterek és zeneszerzők első bemutatkozása is.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X