Papageno Radio
Blogok Bach Mindenkinek Fesztivál Milyen lenne Bach Magnificatja jazzes stílusjegyekkel fűszerezve?

Milyen lenne Bach Magnificatja jazzes stílusjegyekkel fűszerezve?

Bach Magnificatja hihetetlen zenei, érzelmi és gondolati gazdagságot vonultat föl, s mindezt a barokk zene legpompázatosabb köntösébe öltöztetve. Ilyen tökéletességet látva az ember eljátszik a gondolattal: hogyan írta volna meg a Mester ugyanezt egy későbbi korban, egy más zenei nyelven? Hogyan írná meg manapság, más hangszerekkel, más zenei eszközökkel? A kérdés költői, de sejthetjük, hogy akkor is ugyanilyen zseniális lenne a mű.

„A mi lett volna ha…” kérdést Nagy László Adrián zeneszerző-zongoraművész is feltette, akinek átiratában a bachi témák új öltözetet kapnak, blues-os, funky-s, gospeles és rockos stílusjegyekkel fűszerezve. A Bach Mindenkinek Fesztiválon elhangzó Jazznificat című darabját a Honvéd Férfikar mellett kitűnő jazz-muzsikusok és népszerű szólisták adják elő a Hagyományok Háza színpadán március 18-án.

Ide kapcsolódik:
Több mint 100 településén rendezik meg ismét a Bach Mindenkinek Fesztivált

A Bach Mindenkinek Fesztivál 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy Johann Sebastian Bach dallamain keresztül mindenkivel megismertesse a zenei kultúránk sokszínűségét és végtelen szépségét. A társadalmi szerepvállalás félnapos budapesti programként kezdődött, amely a fellépők sokaságának önkéntes csatlakozásával már a Kárpát-medencén is túlmutató fesztivállá nőtte ki magát. Keresd tematikus blogunkat ide kattintva.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!