Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Mindennapi helyzetekről készül táncelőadás a Csokonai Színházban

Mindennapi helyzetekről készül táncelőadás a Csokonai Színházban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Február 28-án mutatják be a Csokonai Színházban a Közel-távol címet viselő kortárs táncprodukciót. A darab, ami szociális viszonyainkat, döntéshelyzeteinket veszi górcső alá a tánc és a mozgás eszközével, etűdszerűen, szövegrészletekkel kiegészülve beszél mindennapi helyzetekről.

„A hétköznapiság és az azokban rejlő részletek felnagyítása és átrendezése érdekelt. Az, hogy ha közelebbről vizsgálunk egy-egy döntéshelyzetet vagy társas viszonyrendszert, azok mennyire képesek globális érvényű mintákat kirajzolni?” – mondta el a produkcióról Simkó Beatrix rendező, aki egyúttal arra biztatja a közönséget, hogy merjünk gyermeki nyitottsággal beülni egy kortárs (tánc)előadásra.

Közel-távol – fotó: Dömölky Dániel

„Így olyan váratlan és szokatlan élményekben lehet részünk, amit nem feltétlenül tudunk máshoz hasonlítani, mert nem kell hozzá semmilyen előkép.” A produkció szöveggel (Tóth Réka Ágnes) és díszlettel (Dömölky Dániel) dolgozik, így törekedve arra, hogy újszerű formában világítson rá egyéni helyzetünkre és társas kapcsolatainkra.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X