Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Rekordidő alatt adta össze a közönség a színházi díszlet árát

Rekordidő alatt adta össze a közönség a színházi díszlet árát

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Rendezd be Jimmyék kecóját felkiáltással indított közösségi finanszírozási kampányt a StageHive-on egy fiatal hazai alkotócsapat, a NESSZ. A feltöltés, vagyis február 7. óta máris példátlan sikert értek el vele hazai előadó-művészeti körökben. A csapat első színházi bemutatójára eddig mintegy 250.000 forintot adtak a nézők az ügyért, és bár a célösszeg már összejött, a szabályok szerint a kampány még közel egy hónapig tart. A készülő, Nézz vissza haraggal című előadásban többek közt Barna Zsombor és Kerekes József lépnek majd színpadra.

Kevesebb, mint öt nap alatt gyűjtötte össze a NESSZ alkotócsoport azt az összeget, amely első színházi bemutatójuk, a Nézz vissza haraggal díszletéhez szükséges. Az előadás létrejöttét az NKA is támogatta, de a minőségi alkotómunkához szükséges anyagi háttér előteremtését közösségi finanszírozás segítségével szerették volna kiegészíteni. Ehhez a tavalyi évben indult előadó-művészeti közösségi platformot, a StageHive-ot hívták segítségül.

Ide kapcsolódik:
Markó-Valentyik Anna: „Sok lehetőség az online tér nélkül nem találna meg”

A kampány célja, hogy a közönség támogatásával összegyűlt pénzből a csapat berendezhesse Jimmyék lakását, vagyis, hogy meg tudják venni a díszletelemeket, kellékeket, és jelmezeket vásárolhassanak. 555 eurót tűztek ki célul, a közösségi finanszírozás szabályainak megfelelően pedig cserébe változatos ajándékokat – személyre szóló videóüzenetet, kitűzőt, az előadásra szóló jegyet és próbalátogatást – ajánlottak fel a támogatóknak.

A Nézz vissza haraggal produkciót Pigler Bence rendezi, a szerepeket Barna Zsombor, Osváth Judit, Pájer Alma Virág, Tzafetás Benjámin és Kerekes József alakítják. Barna Zsombor új szerepkörben is kipróbálja magát: nem csak színészként, hanem fordítóként is jegyzi a darabot.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X