Papageno Radio
Címlap Szamosi Szabolcs orgonaművész a Szegedi Dóm új zeneigazgatója

Szamosi Szabolcs orgonaművész a Szegedi Dóm új zeneigazgatója

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Szamosi Szabolcs orgonaművészt, egyházzenészt nevezte ki a Szegedi Dóm zeneigazgatójának Kiss-Rigó László püspök. Szamosi megbízatása a húsvéti ünnepi szentmise zenei vezetésével kezdődik.

Az egyházmegye és a Filharmónia Magyarország együttműködésével 2020-ban öt olyan hangversenyt hallhatnak az érdeklődők, ahol az orgona újabb és újabb arcát mutatja meg. A 2019-es Orgonabérlet elmaradt koncertjét április 5-én rendezik meg Szamosi Szabolcs orgonaművész és Várdai István csellóművész fellépésével. Pünkösdkor a Filharmónia Magyarország Con Spirito Egyházzenei Fesztiváljának Szeged is otthont ad egy koncert erejéig, a bérlet májusi hangversenyén a vatikáni Sixtus-kápolna kórusát hallhatja a közönség.

Ide kapcsolódik:
Újra szól Debrecen legendás orgonája 

Szeptember 13-án folytatódnak a bérletes hangversenyek, a harmadik koncerten Somogyi-Tóth Dániel orgonaművészt, Debrecen város főzeneigazgatóját és a Kodály Filharmónia Debrecen rézfúvós együttesét hallhatja a közönség. Novemberben Stephan Pollhammer orgonaművész és az Óbudai Danubia Zenekar ad koncertet, decemberben Kovács Szilárd orgonaművész és a Pécsi Bazilika Mozart Kórusa zárják az évadot Szamosi Szabolcs vezényletével.

Az orgonák éjszakáját idén júliusban is megrendezik országszerte, így Szegeden is több program várja a közönséget, valamint augusztusban újra lesz OrgonaPont.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X