Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál 5. alkalommal érkezik az ország egyedülálló képzőművészeti eseménysorozata, a Budapest Art Week

5. alkalommal érkezik az ország egyedülálló képzőművészeti eseménysorozata, a Budapest Art Week

Minden eddiginél több helyszínen, 104 kiállítással és 108 programmal várja a képzőművészet iránt érdeklődőket az 5. Budapest Art Week, amelyet a Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként rendeznek meg április 14. és 19. között.

- hirdetés -

Ötödik alkalommal érkezik az ország egyedülálló képzőművészeti eseménysorozata, a Budapest Art Week. Ezen hat nap alatt Budapest nélkülözhetetlen vizuális terei nyílnak meg különböző programokkal és kiállításokkal azzal céllal, hogy a lehető legváltozatosabb módon mutathassák be a haza vizuális művészet színe-javát. 108 programon és 104 kiállításon vehetnek részt azok, akik heti vagy napi karszalaggal akarnak a lehető legtöbbet beszívni magukba ebből a világból. Az idei évben is lesznek galériaséták, workshopok, tárlatvezetések és műteremlátogatások. Ezeket egészítik ki az Art+Cinemában tartott napi filmvetítések és a Liszt Ferenc Kamarazenekar minikoncertjei különböző terekben. A BAW központi kiállítása, a Jól hangzik!/Sounds so cool! a zene és a képzőművészet kapcsolatáról mesél az Ybl Budai Kreatív Házban. Az eseménysorozat a Budapesti Tavaszi Fesztivál hivatalos programja.

A BTF programjaival foglalkozó tematikus blogunkat itt olvashatjátok.

- hirdetés -

A 2016-ban indult eseménysorozatot, nemzetközi példák alapján, azzal a céllal hozták létre, hogy a hazai vizuális művészetekre kíváncsi tömegek olyan mustrán vehessenek részt, amelynek során a művészekkel való találkozásoktól, a múzeumok és galériák világán át, különböző társműfajokat megismerhessenek.  A hatnapos vagy egynapos karszalagokkal a több tucat program és kiállítás látogatható szabadon, kivétel ezalatt a regisztrációhoz között alkalmak.

Bérczi Linda, a Budapest Art Week igazgatója számára kimondottan fontos az, hogy a családok és fiatal felnőttek éppúgy résztvevőivé váljanak a rendezvénynek, mint bárki más. Elsősorban ezért indítottak a B.Braun Magyarország támogatásával múzeumpedógiai foglalkozásokat, Közelítő program néven. Ezen túl kifejezetten oda figyelnek a kisgyermekes szülőkre is, így számukra is igyekeznek olyan programokat ajánlani.

Ide kapcsolódik:
Az abszurd, bizarr helyzetek festője - Szirtes János-kiállítással folytatódik a Várfok jubileumi sorozata

Az ötödik BAW során Art Week Cinema néven az Art+ Cinema moziban naponta egy képzőművészettel foglalkozó nagysikerű, de filmszínházban ritkán látható doku-, animációs-, illetve játékfilmeket vetítenek majd. Az április 18-i napon, a vetítés után, kerekasztal-beszélgetésen is részt vehetnek az érdeklődők.

A 2020-as esemény saját, központi kiállítását idén az Ybl Budai Kreatív Házban rendezik meg, Muladi Brigitta művészettörténész kurátori munkája mellett. A Jól hangzik! / Sounds so cool! tárlaton a zene, a zaj, kép és fény találkozásának néhány kortárs motívumát mutatják meg olyan alkotók munkáin keresztül, mint Ádám Zsófia, Martinkó Márk, Mátrai Erik, Konok Tamás, Szűcs Attila, Ravasz András, Szirmay Zsanett és Szigetvári Andrea.

Ide kapcsolódik:
A slow életszemléletet népszerűsíti a Ludwig Múzeum új kiállítása

Érdekesség, hogy a hat nap mindegyikén a Liszt Ferenc Kamarazenekar különböző formátumokban a klasszikus zenei irodalom műveit adja majd elő minikoncerteken a BAW különleges tereiben.

A galériák programjai különösen fontosan a BAW szervezőinek, így megannyi kiállításmegnyitó lesz ezen a héten annak érdekében, hogy a látogatók az estéiket is megtölthessék a vizualitással. Olyan terekben lesznek tárlat megnyitók, mint az Ari Kupsus Galéria, Ráth György-villa, Várfok Galéria vagy épp a Hegyvidék Galéria.

Több mint húsz galéria túra vagy vezetett séta várható a napok alatt olyan izgalmas terekben, mint az acb Galéria, Szépművészeti Múzeum, Óbudai Múzeum, Négyszoba Múzeum vagy épp az ISBN+könyv Galéria.

Az eseménysorozat teljes programja itt érhető el.

A többéves múltra visszatekintő Nyitott Műtermek délutánja újra jelentkezik a Budapest Art Weeken. Ezúttal is betekintést kapnak az érdeklődők kollektívák (Budapest Art Factory, Kollektív Műterem, DIÓ) vagy egyéni művészek (Benyovszky-Szűcs Domonkos, Horváth Lóczi Judit, Szabó Kristóf, Teplán Nóra) zárt tereibe.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.