Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál A slow életszemléletet népszerűsíti a Ludwig Múzeum új kiállítása

A slow életszemléletet népszerűsíti a Ludwig Múzeum új kiállítása

2020. április 9-én nyílik a Ludwig Múzeum Slow Life – Az élet lassú tempóban című nemzetközi csoportos kiállítása, amely napjaink legfontosabb globális kérdéseit állítja középpontba. A kiválasztott munkák nagy része művészi állásfoglalás: közösségek és csoportok, illetve különböző alternatívák bemutatásából áll.

- hirdetés -

A slow szemléletmód a társadalom, a gazdaság és a mindennapi élet területén egyaránt a lassulást, a nemnövekedést, a minimalizmust, azaz a jelenlegi gyakorlatok és struktúrák újragondolását, újraszervezését jelenti. A mozgalom alapdokumentuma Carl Honoré A lassúság dicsérete című könyve, de kezdetei egészen az 1980-as évekig nyúlnak vissza.

- hirdetés -

A BTF programjaival foglalkozó tematikus blogunkat itt olvashatják.

A kiállítás napjaink felgyorsult élettempójához képest keres olyan alternatív életstratégiákat, amelyek lassabb, tudatosabb, minőségközpontú gondolkodásról szólnak. A válogatás korunk apokaliptikus világhangulatával szemben reális, megvalósítható, részint már működő életformákat és tevékenységcsoportokat kíván bemutatni, a mindennapi életet megkönnyítő life hacktől a környezettudatos életfelfogáson át a városi balkonparasztok tevékenységéig.

A kiállítás 2020. április 9. és augusztus 23. között tekinthető meg.

A kiállított munkák a legkülönfélébb médiumokon keresztül jelennek meg: láthatunk objektet, dokumentációt, videót és performanszt. A kiállítás kurátorai: Csizek Petra, Jan Elantkowski, Készman József, Petró Zsuzska, Popovics Viktória, Üveges Krisztina, Timár Katalin.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.