Papageno Radio
Blogok Bach Mindenkinek Fesztivál Bach muzsikáját viszi Sárospatakra és Miskolcra Marczi Mariann

Bach muzsikáját viszi Sárospatakra és Miskolcra Marczi Mariann

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Marczi Mariann zongoraművész közreműködésével a Bach Mindenkinek Fesztivál Miskolcra és Sárospatakra is eljut, mindkét helyszínen J. S. Bach hangszeres és vokális műveiből adnak hangversenyt a fellépők.

A Bach Mindenkinek Fesztivál koncertjei után a szervezők adománygyűjtésre buzdítják a közönséget a Magyar Gyermekmentő Alapítvány javára, melyet egy mobil lélegeztetőgép megvásárlására fordítanak.

2020. március 16-22. között hatodik alkalommal kerül megrendezésre Johann Sebastian Bach születésének évfordulójának alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivál. Hét nap, amikor Budapesten és városok tucatjaiban, határainkon belül és kívül a kultúra

Bach zenéjével szólít meg tízezreket

koncertek hangversenytermeiben, templomokban, iskolákban, kórházakban, aluljárókban és köztereken.

Ide kapcsolódik:
Több mint 100 településén rendezik meg ismét a Bach Mindenkinek Fesztivált

Március 21-én két helyszínen, Miskolcon és Sárospatakon is hallhatjuk Bach zenéjét Marczi Mariann, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatója közreműködésével, aki számos hazai és nemzetközi verseny díjnyertese. Magyarország nívós koncerttermeiben és Európa csaknem valamennyi országában vendégszerepelt már. Felvételei készültek a Magyar Rádióban, a Magyar Televízióban, a Duna TV-ben, az osztrák Rádióban, és a németországi Bayerischer Rundfunkban is. Különböző neves fesztiválokon lép fel, mint a Nemzetközi Bartók Fesztivál, Szegedi Kamarazenei Fesztivál, Zempléni Fesztivál, Prag-Wien-Budapest Fesztivál, Centre Acanthes Fesztivál, Pianissimo Fesztivál, „Tavasz Oroszországban” Fesztivál, Ziethener Musiktage.

Ide kapcsolódik:
Belső utazások Schumann-nal és Schuberttel - megjelent Marczi Mariann új lemeze

A fesztivál alkalmával Bach f-moll zongoraversenyét (BWV 1056) adja elő. A hangversenyeken fellép még Budavári Anna alt és Zombori Zsanett szoprán, a Miskolci Egyetem Vonószenekara (művészeti vezető: Kostyál Kálmán), és a Miskolci Egyetem Vegyeskara (karigazgató: Sándor Zoltán). Vezényel: Bartal László

1. helyszín: Miskolc, Bibliaház (Füzes u. 5.)

Időpont: 2020.03.21. 15:00

 

2. Helyszín: Sárospataki Református Teológiai Akadémia Díszterme (Rákóczi u. 1.)

Időpont: 2020.03.21. 18:00

Promóció

X
X