Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Bach Mindenkinek Fesztivál Bach muzsikáját viszi Sárospatakra és Miskolcra Marczi Mariann

Bach muzsikáját viszi Sárospatakra és Miskolcra Marczi Mariann

Marczi Mariann zongoraművész közreműködésével a Bach Mindenkinek Fesztivál Miskolcra és Sárospatakra is eljut, mindkét helyszínen J. S. Bach hangszeres és vokális műveiből adnak hangversenyt a fellépők.

A Bach Mindenkinek Fesztivál koncertjei után a szervezők adománygyűjtésre buzdítják a közönséget a Magyar Gyermekmentő Alapítvány javára, melyet egy mobil lélegeztetőgép megvásárlására fordítanak.

- hirdetés -

2020. március 16-22. között hatodik alkalommal kerül megrendezésre Johann Sebastian Bach születésének évfordulójának alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivál. Hét nap, amikor Budapesten és városok tucatjaiban, határainkon belül és kívül a kultúra

Bach zenéjével szólít meg tízezreket

- hirdetés -

koncertek hangversenytermeiben, templomokban, iskolákban, kórházakban, aluljárókban és köztereken.

Ide kapcsolódik:
Több mint 100 településén rendezik meg ismét a Bach Mindenkinek Fesztivált

Március 21-én két helyszínen, Miskolcon és Sárospatakon is hallhatjuk Bach zenéjét Marczi Mariann, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatója közreműködésével, aki számos hazai és nemzetközi verseny díjnyertese. Magyarország nívós koncerttermeiben és Európa csaknem valamennyi országában vendégszerepelt már. Felvételei készültek a Magyar Rádióban, a Magyar Televízióban, a Duna TV-ben, az osztrák Rádióban, és a németországi Bayerischer Rundfunkban is. Különböző neves fesztiválokon lép fel, mint a Nemzetközi Bartók Fesztivál, Szegedi Kamarazenei Fesztivál, Zempléni Fesztivál, Prag-Wien-Budapest Fesztivál, Centre Acanthes Fesztivál, Pianissimo Fesztivál, „Tavasz Oroszországban” Fesztivál, Ziethener Musiktage.

Ide kapcsolódik:
Belső utazások Schumann-nal és Schuberttel - megjelent Marczi Mariann új lemeze

A fesztivál alkalmával Bach f-moll zongoraversenyét (BWV 1056) adja elő. A hangversenyeken fellép még Budavári Anna alt és Zombori Zsanett szoprán, a Miskolci Egyetem Vonószenekara (művészeti vezető: Kostyál Kálmán), és a Miskolci Egyetem Vegyeskara (karigazgató: Sándor Zoltán). Vezényel: Bartal László

1. helyszín: Miskolc, Bibliaház (Füzes u. 5.)

Időpont: 2020.03.21. 15:00

 

2. Helyszín: Sárospataki Református Teológiai Akadémia Díszterme (Rákóczi u. 1.)

Időpont: 2020.03.21. 18:00

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.