Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Glenn Gould felvételeit hallgathatjuk a Papageno Rádió Portréjában

Glenn Gould felvételeit hallgathatjuk a Papageno Rádió Portréjában

Ha van valaki, aki forradalmasította a 20. századi zongorajátékot, az Glenn Gould. Nem pusztán arról van szó, hogy újszerű megközelítésben tálalt fel mindent, ami csak a kezei közé került, hanem arról a hihetetlenül átélt előadói gyakorlatról is, ami a mai napig állandóan meglep minket, valahányszor a felvételeit hallgatjuk. Március 16-én 22 órától az ő játékát hallgathatjuk a Papageno Rádió Portréjában.

A Portré keretében rendre a legnagyobb mesterek életművéből hallhattok válogatást hétfőnként 22 órától.

- hirdetés -

Glenn Gould nemcsak a kezével játszik, legtöbbször dúdolja is a dallamokat közben. Mindez, amellett, hogy gyermeki bájt kölcsönöz az egésznek, azt az érzést kelti bennünk, hogy mi magunk is ott ülünk közvetlenül a zongorista mellett és így tanúi lehetünk az interpretáció megszületésének.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Így zongorázott Glenn Gould 16 évesen – Videó

Viszonylag hamar abbahagyta a koncertezést, de szerencsére a lemezkészítést nem, így számos „gouldos” felvételnek örülhettünk a későbbiekben is. Bach volt a kedvence, volt olyan műve, amelynek többször is nekifutott és ezáltal lehetőségetet biztosított nekünk a „before-after” élmény megtapasztalására is.


A Papageno Rádió már mobilapplikáción is elérhető, amit Androidra itt, iPhone-ra pedig itt tudtok letölteni. A Papageno Rádió Portré című műsorának ismétlése szerdán 15, pénteken pedig 14 órától hallható.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.