Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Hiánypótló kötet jelent meg a könnyűzenei menedzsmentről

Hiánypótló kötet jelent meg a könnyűzenei menedzsmentről

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az ötödik tag, a menedzser címmel adott ki tanulmánykötetet a Hangfoglaló Program. A kiadvány a zenei előadók mögött dolgozó menedzserek szerepének fontosságára mutat rá.

Az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Menedzserképzést Támogató Alprogramja keretében, a MANK Könnyűzenei Szolgáltató Iroda gondozásában készült el az első, magyar nyelvű könnyűzenei menedzsmentről szóló kiadvány. A hiánypótló kötetben 12 hazai szakember gyakorlati útmutatót igyekszik adni az induló produkcióknak és kezdő menedzsereknek, annak érdekében, hogy eligazodjanak a szakma útvesztőiben.

A közönség számára sokszor láthatatlan, hogy kik, hogyan és mennyit dolgoznak azon, hogy egy-egykoncert, klip vagy nagylemez megvalósuljon. Az ötödik tag, a menedzser című kiadvány ebbe a kulisszák mögötti, izgalmas folyamatba nyújt bepillantást, az előadók mögötti szálakat mozgató szakemberek írásaival. A könyv megjelenése azért is örömteli, mert a zenei menedzsment összetett és folyamatosan változó feladatával eddig még nem foglalkozott magyar nyelvű kiadvány, a kötet így elsősorban a szakma iránt érdeklődőknek, gyakorló menedzsereknek, kezdő zenészeknek és induló produkcióknak szól.

Ide kapcsolódik:
Újraindul a Werk Akadémia hiánypótló komolyzenei menedzserképzése

„Nagy lépés számunkra, hogy végre itthon is készült egy kiadvány, amely a zenei menedzsmenttel, mint hivatással foglalkozik. Magyarországon a menedzserképzés, és az egész szakma ismertsége is gyerekcipőben jár, ennek egyik jele, hogy eddig nem volt magyar nyelvű szakirodalom a témában, miközben tőlünk nyugatabbra könyvtárakat lehetne megtölteni a zeneiparról szóló kiadványokkal. A Hangfoglaló Irodában régóta szerettük volna ezt a hiányt orvosolni, a megfelelő szakirodalom ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy jó szakembereket képezhessünk” – mondta el a kötet bemutatóján Fernbach Erika szerkesztő, aki egyben a Hangfoglaló Program Könnyűzenei Menedzserképzést Támogató Alprogramjának vezetője.

A kötet szerzői: Bajnai Zsolt, Bali Dávid, Bánki Nikoletta, Boross Zoltán, Fernbach Erika, Márkus Márta, Molnár Gábor, Podlovics Péter, Réz György, Sándor Dániel, Süli András, Tóth Péter Benjámin

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X