Papageno Radio
Blogok Könyvsarok Hiánypótló kötet jelent meg a könnyűzenei menedzsmentről

Hiánypótló kötet jelent meg a könnyűzenei menedzsmentről

Az ötödik tag, a menedzser címmel adott ki tanulmánykötetet a Hangfoglaló Program. A kiadvány a zenei előadók mögött dolgozó menedzserek szerepének fontosságára mutat rá.

Az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Menedzserképzést Támogató Alprogramja keretében, a MANK Könnyűzenei Szolgáltató Iroda gondozásában készült el az első, magyar nyelvű könnyűzenei menedzsmentről szóló kiadvány. A hiánypótló kötetben 12 hazai szakember gyakorlati útmutatót igyekszik adni az induló produkcióknak és kezdő menedzsereknek, annak érdekében, hogy eligazodjanak a szakma útvesztőiben.

A közönség számára sokszor láthatatlan, hogy kik, hogyan és mennyit dolgoznak azon, hogy egy-egykoncert, klip vagy nagylemez megvalósuljon. Az ötödik tag, a menedzser című kiadvány ebbe a kulisszák mögötti, izgalmas folyamatba nyújt bepillantást, az előadók mögötti szálakat mozgató szakemberek írásaival. A könyv megjelenése azért is örömteli, mert a zenei menedzsment összetett és folyamatosan változó feladatával eddig még nem foglalkozott magyar nyelvű kiadvány, a kötet így elsősorban a szakma iránt érdeklődőknek, gyakorló menedzsereknek, kezdő zenészeknek és induló produkcióknak szól.

Ide kapcsolódik:
Újraindul a Werk Akadémia hiánypótló komolyzenei menedzserképzése

„Nagy lépés számunkra, hogy végre itthon is készült egy kiadvány, amely a zenei menedzsmenttel, mint hivatással foglalkozik. Magyarországon a menedzserképzés, és az egész szakma ismertsége is gyerekcipőben jár, ennek egyik jele, hogy eddig nem volt magyar nyelvű szakirodalom a témában, miközben tőlünk nyugatabbra könyvtárakat lehetne megtölteni a zeneiparról szóló kiadványokkal. A Hangfoglaló Irodában régóta szerettük volna ezt a hiányt orvosolni, a megfelelő szakirodalom ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy jó szakembereket képezhessünk” – mondta el a kötet bemutatóján Fernbach Erika szerkesztő, aki egyben a Hangfoglaló Program Könnyűzenei Menedzserképzést Támogató Alprogramjának vezetője.

A kötet szerzői: Bajnai Zsolt, Bali Dávid, Bánki Nikoletta, Boross Zoltán, Fernbach Erika, Márkus Márta, Molnár Gábor, Podlovics Péter, Réz György, Sándor Dániel, Süli András, Tóth Péter Benjámin

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!