Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Kotta- és hangszerkezelő munkatársakat keres az Operaház

Kotta- és hangszerkezelő munkatársakat keres az Operaház

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Új munkatársak jelentkezését várja a Magyar Állami Operaház kotta- és hangszerkezelő csapata. A részletes felhívás az alábbiakban olvasható.

- hirdetés -

Ez egy olyan lehetőség, amelyben megmutathatod, hogy hogyan tudod támogatni az Opera több mint kétszáz fős Zenekarát azzal, hogy segíted őket a fellépéseiken. Előadásaink méltán elismertek, de ehhez elengedhetetlen, hogy a Zenekar számára szakszerűen és a kéréseiket figyelembe véve készítsük elő a zenekari árkot vagy a színpadot.

Légy tagja egy közel 1200 fős szervezetnek, és éld át ennek mesés világát minden nap!


Kotta- és hangszerkezelőként az Opera zenekari művészei számára fogod előkészíteni a próbák és előadások helyszínét. Feladataid elvégzéséhez egyértelmű kéréseket kapsz a zenekari igazgatótól, a karmestertől és a zenekari művészektől egyaránt. Ha ezeknek a kéréseknek megfelelően jársz el, akkor nem lehet gond a munkáddal! Jó, ha tudod, hogy a hangszerekre és kottákra vigyázni kell, azokat kellő gondossággal kell majd mozgatnod, és ügyelned kell arra, hogy ne sérüljenek.

A próbákon és az előadásokon végig ott kell lenned, sőt az előadások után Te leszel az, aki rendbe teszed a helyszínt, és gondoskodsz a hangszerek és kották további sorsáról.

Gyakran előfordul, hogy a próbák vagy akár az előadás során át kell helyezni egy-egy hangszert a jobb hangzás érdekében, tehát sok zenét fogsz hallani és sok előadást fogsz látni. Munkaidőnket a próbákhoz és az előadásokhoz igazítjuk, Budapesten több helyszínen is dolgozunk, de megyünk hazai és külföldi turnékra is.

Fontos, hogy bírjuk a fizikai terhelést, mert például a timpani akár 50 kg is lehet, vagy ládákat kell emelni és mozgatni, de ilyenkor segítünk egymásnak, és ketten fogunk neki a munkának.

Öten vagyunk a csapatban. Nagyon szeretjük a zenés színházat és az Opera világát. Büszkék vagyunk arra, hogy egy világhírű zenekart támogatunk a munkánkkal. Nem zavar minket, hogy a munkaidőnk a késő esti órákban ér véget és hétvégén, illetve ünnepnapokon is dolgozunk. Mi vagyunk az elsők, akik megérkezünk a fellépés helyszínére. Ezt azért szeretjük, mert mindig kíváncsiak vagyunk, hogy hová vezérel minket az Opera, és azon kevesek közé tartozunk, akik belülről is megismerhetünk hazai és külföldi színházakat egyaránt.

Ha itt dolgozol, akkor nem kell költened a BKK-bérletre, és ha túlóráznunk kell, azt mindig kifizetik nekünk. Ha szakmunkásként végeztél vagy érettségid van, dolgoztál már színházban, és rendelkezel hangszerismerettel, akkor ne várj tovább, jelentkezz hozzánk, és küldd el szakmai életrajzodat ide: allas@opera.hu

Még jobb, ha dolgoztál már hasonló munkakörben, de ez nem feltétel, hiszen szívesen megtanítjuk neked a szakmát, ha látjuk, hogy érdeklődsz és lelkesen végzed a munkádat.

Önéletrajzod elolvasása után interjúra hívunk, ha úgy látjuk, hogy elképzeléseink találkozhatnak. Ezen az interjún a szakmai vezetővel és a toborzást-kiválasztást bonyolító kollégával fogsz találkozni. A beszélgetések után a kiválasztott jelölttel újra felvesszük a kapcsolatot, és bérmegállapodásra hívjuk őt.  Amennyiben pályázati anyagod vagy a személyes találkozások során nem lépünk tovább, úgy e-mailben jelzünk vissza.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X