Papageno Radio
Címlap Mi tesz valakit férfivá? – Alkotói pályázatot hirdet a Trafó

Mi tesz valakit férfivá? – Alkotói pályázatot hirdet a Trafó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Trafó Kortárs Művészetek Háza edukációs műhelye, a Gondolat Generátor alkotói pályázatot hirdet a Ballet Rambert & Sadler’s Wells – Lloyd Newson (DV8): ENTER ACHILLES című előadása kapcsán, amely a férfiasság szerepköreire fókuszál. A pályázatra egyénileg vagy csoportosan készített, szabadon választott stílusú, digitálisan elküldhető képet várnak 2020. április 18-ig.

„A férfi a biológiai értelemben vett hímnemű felnőtt ember elnevezése, szemben a nőnemű felnőtt emberrel, a nővel.” (Wikipédia)


 

Mit csinál együtt egy csapat férfi? Ki dönti el, hogy mi a férfias? Vannak kötelező viselkedésminták? Miért? Egyáltalán mi tesz valakit férfivá? A teste? A szerepei? A szokásai? A szexusa? A gondolkodásmódja? Vagy nem csak ezek? Mit kezdjünk a szerepelvárásokkal?

 

/ erő / összetartás / csordaszellem / humor / öltöny / foci / sör / karrier / izom / boys don’t cry / sárm / apa / férj / polgár / főnök / mester / példakép / agresszió / védelmezés / elfojtás / barátság / felelősség / alfa /

Inspirálódj a fenti kérdésekből vagy az előadásból, majd küldd be készülő alkotásod, hogy értékes nyereményekkel gazdagodj, és a Trafó Kávézóban, valamint neves budapesti bárokban kiállítva is megmutathasd, hogy szerinted mi mindent jelent a férfi.


 

Kiknek?

Kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül bárkinek. Az előadás megtekintése ajánlott, de nem feltétel.

 

Mivel?

A fenti kérdésekről szóló egyénileg vagy csoportosan készített, szabadon választott stílusú, digitálisan elküldhető képpel (fotó, grafika, poszter, illusztráció stb.). Egyénenként maximum két pályaművel.

A pályázaton bárki részt vehet kortól és nemtől függetlenül. Az alkotásokat neves zsűri értékeli: Veiszer Alinda televíziós szerkesztő-műsorvezető, Turai Katalin Ráhel szociológus, gender kutató, Dömölky Dániel fotográfus és Mélyi József művészettörténész. A nyertes alkotásokat budapesti bárokban állítják ki, a Lámpás, a Három Holló, a Kelet Kávézó és Galéria, a Mika Tivadar Mulató és a Rácskert falain, valamint megjelennek a Trafó csatornáin és Kávézójában. Beküldőik Trafó-jegyekkel gazdagodnak, az első három helyezett pedig egy Kolorádó-bérletet, egy Budapest Makery élményfőzés-utalványt és egy páros Aquaworld-belépőt kap.

Az eredményhirdetéssel egybekötött kiállításmegnyitóra az előzetes tervek szerint 2020. május 8-án 18.00-tól kerül sor a Trafóban.

Bővebb információ ide kattintva olvasható.

Promóció

X
X