Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Online tartja meg a Bánk bán előadásaira hirdetett meghallgatását a Coopera

Online tartja meg a Bánk bán előadásaira hirdetett meghallgatását a Coopera

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A márciusban meghirdetett meghallgatás számos jelentkezőt vonzott az ország több tájáról, és több határon túli vagy külföldön élő operaénekes jelentkezett a felhívásra. Tekintettel a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetre, valamint Magyarország Kormánya és az Operatív Törzs által hozott rendeletekre, a Coopera vezetősége azt a döntést hozta, hogy 2020. április 6-ra tervezett Bánk bán meghallgatásának személyes fordulóját nem tartja meg, hanem a beérkezett videók és hangfelvételek alapján tart online válogatást a darab alkotóival és partnerszínházaik képviselőivel.

Ennek következtében a szervezők a jelentkezési határidőt is meghosszabbítják, különös tekintettel arra, hogy azoknak is legyen lehetősége jelentkezni, akik eddig a személyes fordulót megnehezítő körülmények miatt nem tették.

A jelentkezőket továbbra is fogadják az alábbi módosult feltételek szerint:

- hirdetés -

2020-ban új Bánk bán produkciót hoznak létre a Coopera és partnerei. Az előadás, amely egyben tisztelgés a nemzeti összetartozás éve előtt, nemzetközi turnén kívánja a magyar operairodalom egyik legfontosabb darabját az azt megillető helyére emelni a világ színpadain. A darabot – amelynek díszbemutatója augusztus 9-én lesz a csíksomlyói nyeregben – több mint 100 alkalommal tervezik színpadra állítani a következő három évben itthon és külföldön egyaránt, így keresik azokat az új és tapasztalt művészeket is, akik a Bánk bán 2020 címre hallgató projekt tervezett további előadásainak valamely szerepét kívánják elénekelni.

Ide kapcsolódik:
Meghallgatást hirdet a Bánk bán előadásaira a Coopera

Azon énekeseknek, akik dolgoztak már a Coopera kötelékeiben, nem szükséges a meghallgatásra jelentkezniük.

Jelentkezési lap: ide kattintva érhető el.

A jelentkezési határidő 2020. április 15. 23:59 (Közép-európai idő szerint).

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X