Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Rangos brüsszeli versenyen diadalmaskodtak az Abouzahra testvérek

Rangos brüsszeli versenyen diadalmaskodtak az Abouzahra testvérek

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Brüsszelben, a Nemzetközi Grumiaux Versenyen a Virtuózokban megismert testvérpár, Abouzahra Mariam a 11-13 évesek korcsoportjában második legfiatalabb résztvevőként 2. díjat nyert. Abouzahra Amira pedig a 14-17 évesek korcsoportjában legfiatalabb résztvevőként 1. díjat nyert.

A fiatal hegedűművészek Arthur Grumiaux Nemzetközi Versenyén, melyet idén március 12 és 15. között rendeztek meg, immár 13. alkalommal, bármilyen nemzetiségű hegedűművész indulhatott. A versenyre a Brüsszeli Királyi Konzervatóriumban került sor.

Ide kapcsolódik:
Nemzetközi Gitárverseny döntőjébe került Stummer Márton

Mint köztudott, a koronavírus-járvány helyzet Európában aggodalomra ad okot. Minden ország egyre súlyosabb intézkedéseket hajt végre a járvány visszaszorítására. Március 13-án péntek este Belgium kormánya intézkedéscsomagot hirdetett meg, amelyek péntekről szombatra virradóan léptek életbe.

Ezért a 2020. évi Nemzetközi Grumiaux Verseny döntő fordulói nem kerülhettek megrendezésre. A zsűri végül azt a döntést hozta, hogy zárt kapuk mögött megtartják az A és D kategóriák hátra lévő fordulóját. Ezekre az előadásokon csak a zsűri, a résztvevők és családjuk vehetett részt. Az esemény vasárnapra tervezett, Győztesek Gálakoncertje elmarad.

Az Abouzahra nővérek a Bécsi Zeneakadémia különleges tehetségek osztályában tanulnak. Tanáruk Dora Schwarzberg.

(Via Virtuózok)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X