Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Reiner Frigyes életműve a Papageno Rádió műsorán

Reiner Frigyes életműve a Papageno Rádió műsorán

Reiner Frigyes egyike a legnagyobb magyar karmestereknek, és mint annyian, ő is külföldön, elsősorban Amerikában vált ismertté, majd később az egyik legnépszerűbb dirigens lett világszerte. A Portré következő, március 30-i adásában Reiner Frigyes, vagyis Fritz Reiner legjobb felvételeiből válogatunk.

A Portré keretében rendre a legnagyobb mesterek életművéből hallhattok válogatást hétfőnként 22 órától.

- hirdetés -

Reiner Frigyes volt az elődje Solti Györgynek a Chicagói Szimfonikus Zenekar élén, valamint szintén ő volt az, aki egyedivé, azonnal felismerhetővé tette a zenekar legendásan jó hangzását. Beethoven, Richard Strauss és persze Bartók interpretációi etalonnak számítanak, az RCA Victor „Living Stereo” sorozatában készített lemezei pedig a mai napig mércének számítanak a klasszikus zenei felvételek készítésében. Miközben hallgatjuk, még elképzelni sem kell magunk előtt a Carnegie Hall koncerttermét, a zene azonnal odarepít minket.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Reiner Frigyes és a hangtechnika


A Papageno Rádió már mobilapplikáción is elérhető, amit Androidra itt, iPhone-ra pedig itt tudtok letölteni. A Papageno Rádió Portré című műsorának ismétlése szerdán 15, pénteken pedig 14 órától hallható.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.